Mat för sin ålder?

Jag har hört att gamla människor inte får äta majs då det gör dem förstoppade(och sedan ringer de runt och berättar det för släktingar) men jag trodde att åldersrelaterade mat/matsmältningsproblem bara gällde de som är 80 och över.

Idag fyller äldsta dottern tio år men vi firade i går på grund av match mot Falkenberg idag. Vi bjöd på soppor med baguette. Jag åt säkert tio skivor och sedan gick det fyra timmar. Precis innan jag la mig drack jag en läsk, något som ALDRIG händer annars eftersom läsk är satans påfund.

Plötsligt fick jag väldigt ont i magen. Upptill i magdelen, kanske tio centimeter över naveln. Men om jag har magknip så hjälper det om jag lägger mig på magen och somnar. I morgon är allt bra igen, tänkte jag för mig själv och kröp ner intill Joachim.

Sedan satte det igång att göra riktigt ont och det var inget skämt. Jag vände och vred och tänkte ett par gånger att jag eventuellt skulle ringa akuten. Jag somnar snart och då slipper jag ha ont, tänkte jag och försökte ägna mig åt lyckliga bilder.

Och det gick! Klockan 05:26 svimmade jag in i sömnen.

Vad är detta? Jag är 33 år och ska anpassa mig? Jag ska inte kunna äta vitt bröd och dricka läsk som en snorunge om jag känner för det?

Nej, jag köper det inte. Jag vägrar anpassa mig. Vitt bröd är den sista rebelliska delen av mig som finns kvar och ja

 1. Eva skriver:

  Då kan jag passa på att varna för (eller rekommendera om skiten ska ut snabbt) min metod (som är vidrig):
  Tryck i dig en storpåse Stimorol eller varför inte Läkerol eller varför inte båda, framför datorn (jag jobbar också hemifrån). Strunta i det finstilta ”ÖVERDRIVEN KONSUMTION KAN HA LAXERANDE VERKAN”  som alltid står på de där låtsassockergodispåsarna.
  Efter i genomsnitt en timme och fyrtio minuter drar det igång, kanske lagom tills du ska göra en intervju eller något annat viktigt i telefon – knipet, exposionerna, diaréerna from någonstans under jorden. Och smärtan!
  Tretton toabesök senare tänker du, som jag: Aldrig mer.
  Nästa vecka vill man ha något ”gott framför datorn” och gör om samma sak.
  Vidrigt.

  Ännu pallar jag vitt bröd, tack och lov men det finns å andra sidan inget finstilt på de påsarna än va? Såvida inte LCHF-sekten graverar in sin logga på Pågens Rost med Vallmo..

  kram!

 2. Om du känner så någon mer gång;pröva att dricka mycket kolsyrade drickor, helst typ Loka mm. Drick snabbt så att du rapar ordentligt! Kan nästan lova att det hjälper.

 3. Jenni skriver:

  Själv är jag 29 och fick opererar bort hela gallblåsan förra året på otaliga gallstensanfall.. Så det kan vara så att även ungdomar drabbas ;.)

 4. Monica skriver:

  Vitt bröd ÄR djävulens påfund, speciellt när man är äldre än 8 år ;) Jag får också otrolig magvärk om jag äter för mycket av den varan och de gånger jag gör det brukar jag spendera nätterna på toaletten, gråtandes med magknip :(

  Det är bara att inse att min mage inte vill ha vitt bröd i sig helt enkelt. Har samma problem med köttfärs, men det är en annan historia……

 5. Petra skriver:

  Hoppas att du mår bättre nu. Själv har jag gett upp kampen på att kunna äta allt, men jag fyller å andra sida 40 snart så jag är äldre än du. Det jäkliga är att kroppen har en poäng, trots att man in i det längsta försöker gå emot och äta det goda, varma, nybakade brödet

Comments are closed.

LOADING..