Det blev halloween och det var inget skämt

Joachim befinner sig på matchen mellan Kalmar FF och Norrköping. Mmm jo, sjääälvklart ska älskade Joachim komma hem från Österträning klockan 18 och vända i dörren. Självklart är han vääärd det. Mmm krrrrr och pussi pussi.

Här hemma sitter jag och gör ekologiska fiskpinnar som barnen spottar ut på gräsmattan på väg ut på bus eller godis(som jag är emot).

Och för en kvart sedan ringde det på dörren.

Jag lät den upphetsade fyraåringen öppna dörren med en godisskål. Han var glad och sprittig. Jag satte mig på huk för att möta de små spökena och förberedde mig på cuteness.

Dörren gick upp. På trappan stod fem tonåringar med luvor och näsdukar över munnarna.

Helvete det här är ett rån, tänkte jag och var en spasm från att bajsa baken brun. Astrid och hennes kompis stod bakom en dörr och vågade inte andas. Fyraåringen frös i en söt pose.

”Bus eller godis” brölade de med spruckna röster och höll fram en Icakasse.

Jag tittade ner i skålen. Mest rosa skumsvampar. De har säkert slagit ihjäl socialsekreterare för mindre, tänkte jag och ursäkta mig, sprang ut i köket och hämtade guldet(dumlekolorna jag sparat till mig själv).

”Var har du pappa?” hörde jag en av dem fråga fyraåringen.

De rekar.

Jag kom tillbaka till hallen och förklarade nervöst att han var på match och snart skulle komma hem.

”Hälsa snubben” sa någon av dem medan jag generöst lät dumlekolorna rasa ner i påsen.

Och så var de borta.

 

 1. Asa skriver:

   Haha. Jag har en skal med russin at de som inte klatt ut sig eller ar for stora. Lite lagom passive-aggressive. Pa vissa stallen har i usa har de aldersgrans for trick or treat. 

 2. Hahahaha. Njae, att tigga godis ar val nagot som kanske borde sparas at dem minsta. Inte ens det gillar jag dock, mest for att jag ar radd for att nagon fuling ska lagga nagot annat i pasen/skalen an godis. Som snus inlindat i Dumlepapper. Det har hant(nar min lillebror gjorde bus eller godis for nagra ar sedan), da sa man ha en vuxen eller iallafall en aldre med sig. SOm min lillebror hade mig.

 3. Anne skriver:

  Fast de kanske var fotbollssupportrar som ville spana in spelarn. Har själv en tolvåring som är 180 cm lång och jättemörk röst. Men han är ändå ett barn som gillar godis, fast han går inte på bus eller godis eller några barngrejer eftersom alla tror att han är mycket äldre. Skämmigt. Stackarn.

 4. Heléne skriver:

  Jag har varit med om samma. När jag som ensam student bodde i ”enrumsradhusen” längst upp mot industriområdet med jysk o plantagen oalltdetdär (kan just nu inte komma på området/gatunamnet – men ”på andra sidan vägen från berga centrum liksom”). …i alla fall, att öppna dörren utan en tanke på att det vara halloween o mötas av nån i min egen längd med svarta kläder (vill minnas att det var en kåpa) och scream-mask… Jävla skitungar! Stängde dörren medan jag hämtade chipsskålen (mitt eget helgmys) som sen blev länsad av en mobb ligister med skitiga händer i blandad ålder (som inte ens bemödat sig med att klä ut sig) som vällde runt hörnet på huset när ”mördardöden” sopat banan för dem genom att skrämma skiten ur mig. Trauma!!

 5. Karin skriver:

  Hu! Precis samma hände hos oss, ett gäng läskiga fjuniga tonåringar med huvor & näsdukar – maken som öppnade blev skitarg och körde iväg dem. Hade jag öppnat hade jag nog blivit rädd faktiskt. Nä, gränsen för bus eller godis går lååångt innan målbrottet. Tycker jag.

Comments are closed.

LOADING..