Men DAVID!

”Sorry Maolin to break your bubble: http://jinge.se/politik/lurar-…

Svar: Måste du läsa hela tiden och vara insatt och bete dig?

Så jag tror att jag gör en god gärning genom att välja Hälsans kök men i själva verket bidrar jag till fucking Gazakrisen?

VARFÖR KAN JAG INTE FÅ ÄTA MIN KORV IFRED?

Det finns förmodligen ingenting jag kan äta för alltid är det något barn som har blivit mördat för att jag ska kunna njuta av min måltid.

Jag ska hädanefter leva på en diet bestående av enbart pappas hemodlade potatis.

BLIR DET BRA SÅ?

 1. Tyvärr, det är bara att stryka sojakorven från veckohandlingen. Skulle någon fortfarande tvekat om det varit Sydafrikaproducerat under apartheidtiden? Flera besök i Sydafrika har bekräftat att en enorm del av framgångarna mot regimen i Sydafrika skedde tack vare konsekvent bojkott från Europa och resten av världen. I dag känns inte engagemanget hos världsmedborgare lika konsekvent. Vi vill gärna ha billigare flygresor men inte välbetalda och utvilade piloter och kabinpersonal. Vi vill gärna ha ny plattteve vartannat år men inte veta vem som tillverkat den och under vilka villkor. Vi vill gärna ha färre rynkor och betalar för att smeta in oss med parabener och tensider som gör fiskarna treögda. Och om vi inte påverkas alls, ja då ”finns” inte problemet och vi byter kanal… Tja, vem sa att livet var enkelt? Tyvärr är det bara att ta besluten och vara konsekvent. Inte så svårt när det har blivit en vana. Hälsningar från Fröken Rättrådig :-)

  1. Bra skrivet Nina! Tragiskt om alla skulle strunta i att tänka på varifrån varorna kommer och hur de tillverkats. 

 2. Förstår dig. Och David. Det är svårt att vara medveten konsument och samtidigt människa med hämtning, lämning, jobb, aktiviteter, styrelsemöten, after works och ett hem att ta hand om. 

  Ditt blogginlägg inspirerade mig till mitt blogginlägg idag: http://pyspunka.wordpress.com/2012/11/21/hur-medveten-ska-man-vara/

  Hur medveten ska man vara egentligen?

 3. Jaha, jag är visst lite efter i läsandet, men när du nu har skrivit om Ring P1.. Jag hörde ett oförglömligt samtal för ett par år sedan. Jag skrattade så att tårarna rann en lång stund efteråt. Det var en äldre man som ondgjorde sig över skäggens vara. Det finns ju så många produkter nu för tiden för att ta bort håret, varför används de inte? Hur kan en man göra så mot en kvinna, att ha skägg? Tänk bara på när de ska pussas!
  Gud så roligt det var.

 4. Akeela1 skriver:

  Hehe, det blir bra så ;-) nä, skoja bara, följer din blogg varje dag och tycker att du är en extraordinär människa =)Funderar själv på att bli vegetarian och kanske lite sundare påå grund av dig =) Fortsätt med det du gör och skit i alla haters ;-) Undrar bara hur du gör med dina barn? Då jag själv har en son som är 5 år (jag är 26) så undrar jag om dina barn äter vegetariskt eller om dom äter kött, och hur du/ni  gör när ni är hemma och äter middag hos övriga familj och vänner. Hade verkligen vart tacksam för svar. För övrigt ÄLSKAR jag din blogg och hoppas att du fortsätter i många år till =) Mvh Emma Leander

Comments are closed.

LOADING..