Vad ska man säga? Vad kan vi göra?

Jag såg på Aftonbladet att över 150000 personer tyckt till i omröstningen om Disneys klippskandal.

95 procent tycker att det är fel.

Jag tog för givet att Aftonbladets röstverktyg måste vara trasigt. Men så är det naturligtvis inte.

Människor är vansinniga.

Det får vara ett slut på det här tassandet, tycker de.

Ska Benjamin Syrsa ha burka nästa år?

Är det alltså meningen att vi ska fira SVENSK jul utan den grönklädde mannen med abnorm judesnabel och den vilda negerdockan? Alltså fifan för detta mes-land som bara går muslimernas ärenden.

VAR SKA DETTA SLUTA?

Om vi inte passar oss vaknar vi upp en dag utan äkta svenskar och filmjölken är slut. Alla är muslimer och judar och bosnier och vi måste äta hummus till lunch och gud vet vad.

Hur kan det finnas ett sådant engagemang? Vilka är alla dessa människor? Och hur lyder motiveringarna som far runt i deras huvuden? Som ovan? Eller finns det andra argument? Hur låter de?

 

 

 1. Vita människor har inte rätt till tolkningsföreträde i den här frågan!!

  Så håll käft ni rassar

 2.  Den är till för att skydda minoriteter. Svenskar är inte ett folk som förtryckts genom historien. Just därför
  omfattas vi inte av förbudet mot hets mot folkgrupp. Det är skillnad att bli driven med för sin svenskhet än det
  är att bli driven med för att man är jude med tanke på hur historien ser ut. ”Satiren” i klippet är alltså samma
  slags satir som nazisterna sysslade med (som gasade ihjäl och så vidare 6 miljoner just judar). Inget litet
  oskyldigt skämt som ska behöva tålas. Och ja, jag tycker att det finns likhet mellan tecknade satisseriefigurer
  och nazistisk propaganda EFTERSOM NAZISTERNA BLAND ANNAT ANVÄNDE DEN TYPEN AV PROPAGANDA.    

 3. Jag blir skrämd av alla som okritiskt delar inlägg och foton på FB som säger att vi måste GILLA om vi vill ha kvar våra traditioner.

  Jag blir så trött. Mina traditioner bygger inte på rasistiska stereotyper. Samhällssynen förändras och samhället utvecklas. Helt plötsligt inser vi att ”nä, det där är ju ingen bra bild”. Det är inte censur.
  Vad ni alla, som tycker att klippet är fel för att ni aldrig minsann tagit illa vid er eller känt er som rasister, glömmer är att ni INTE har tolkningsföreträde.
  Jag skrev mer om det här:   
  http://blogg.nsk.se/tantskarp/2012/12/14/det-blir-nog-jul-anda/

 4. Jag tycker egentligen inte att det är fel men som någon sagt så är det lite konstigt att tänka sig att man kanske börjar klippa i både det ena och det andra. Är det t.ex. okej att ändra i Madicken och låta Farbror … vad heter han nu, ligga i hängmattan och dricka läsk istället för öl, när hela poängen är att han är alkis? Ska man ta bort allt som har rasistiska undertoner så försvinner Gullivers resor, Mörkrets Hjärta, Ringaren i Notre Dame, ALLA Tintin-album (herregud, läste precis Faraos cigarrer med barnen och där var det strösslat med pickaninnies och vilda araber etc.). Vi har en samling dvd med de flesta gamla Kalle Anka-filmerna och där har Disney satt in en pedagogisk farbror mellan varje film som förklarar historian bakom hur man såg på t.ex. amerikanska urfolk förr (rödskinn), etc. Jag måste ju förklara även Disneyfilmen ”ringaren i notre dame” för mina barn (”varför kan inte zigenarna bo i hus mamma?” ”jo, de heter romer och detta är en gammal fördom hos folk som förr inte visste bättre och försökte stänga dem ute från städerna…”). Frågan är om man till sist har några referenser för att kunna se till att historien inte upprepar sig (fer det ska gudarna veta att den gör, gång på gång!) och faktiskt diskutera värderingar med sina barn. Orkar vi det, har vi tid med det?

Comments are closed.

LOADING..