Vad är sant?

Jag frågade Joachim om han kunde ta en bild på mig medan han ändå stod still och tankade och hade en fri hand.
”Man får inte använda mobiltelefon på macken” säger han då.
”Vad är det för trams, nu tar du en bild” svarade jag.
Tillbaka i bilen ville jag bara att Joachim skulle bekräfta att han drev med mig.
Men det gjorde han inte.
Joachim trodde att det kunde ha med känslig teknisk utrustning att gör. Sedan när är en bensinpump delikat som neonatala avdelningen?
Får man inte använda mobilen när man tankar? Vet ni?

20130523-104734.jpg

 1. Hade jag inte pratat i telefon när jag tankade hade jag inte fyllt min dieseltank med bensin. Omtänksam regel. Min läxa kostade 4500 kr.

 2. Kekko skriver:

  MIA???? menar du på fullaste allvar att du är en nörd?? ett tips, diesel tänder inte av en gnista. För att en mobiltelefon ska tända bensinånga måste en gnista uppstå (det måste vara optimal med rätt syre/bensin mängd, detta får man i typ en motor slutet rum) . Varför jag kan hävda detta??? Jo för jag råkar bara explosionsklassificera bensin stationer. Jag har fått denna fråga säkert hundra ggr av kunder. Så jag kollade upp detta med Statoil och deras högste säkerhets chef. Man kan utan problem tala i mobiltelefon när man tankar sin bil. endel stationer så som Esso och Shell har teleförbud bara för att folk ska koncentrera sig på det de gör.. För min del ska det vara sminkningsförbud vid tankning.

 3. Anna skriver:

  Det är för att strålningen kan orsaka explotioner, eller så var det innan iaf. Att använda mobilen är inget som vi reagerar på, däremot är vi snabba ut när folk står och röker på pumpplan! Inte så smart…

 4. Malin skriver:

  Från början trodde man att det kunde komma gnistor från telefonerna och det är ju inget bra bland bensinångor. Inget dokumenterat fall vad jag vet men skyltarna är kvar som en säkerhetsåtgärd.
  Kramar från en Malin till en annan

Comments are closed.

LOADING..