Men snälla vänta lite här nu

Vi får inte säga dagis eftersom det är fel. Eftersom vi nedvärderar förskollärare och deras gärning.

Men nu ska vi säga föris?

FÖRIS?

Nej, nu får det vara sluttramsat. Det är måndag, jag orkar inte.

Vad är detta för jävla löjligheter. Antingen säger vi dagis(som jag gör) eller så är vi ordentliga och säger förskola.

Vi säger inte föris.

FÖR DÅ ÄR VI JU TILLBAKA DÄR VI FUCKING BÖRJADE FÖR HELVETE.

Pust flämt frust.

Okej, så, jag är färdig nu.

 1. Jessica skriver:

  Dagisfröknar/förskollärare tar hand om det viktigaste vi har. De ger våra barn trygghet och kärlek. Om de vill bli kallade förskollärare, whats the problem? Om de skulle vilja bli kallade Gud, skulle jag kalla dem det. All respekt till förskollärare som jobbar hårt för våra barn i alldeles för stora barngrupper pch för en lön som är pinsamt låg!

 2. Jessica skriver:

  Alla kan passa barn, alltså alla, precis vem som helst. Typ sura tanter med kaffekoppar som bara ryter åt ungarna när de låter för högt. Eller som uppfostrar barn enligt sin egen filosofi. Som tyckar att pojkar de är pojkar, så det gör inget att han slåss eller du ska inte ära så mycket lilla damen du är ganska rund. Eller den ungen lär det aldrig bli något av med de föräldrarna han har. Alla kan passa barn och överföra sina personliga åsikter och uppfattningar på som rasism och homofobi. Barn får utstå kränkningar och trycks ner av sura dagisfröknar. Föräldrarna är bara jävligt nöjda över att lämpa över barnen någonstans mellan 7-17, då de ska jobba och träna och handla och kanske hinna fika med en kompis. Föräldrar vill inte ha utbildade lärare på någon jävla förskola. Varför ska småbarn gå i skola, de kommer ju dit så småningom. Låt de sura dagisfröknarna fika i fred, pedagogik är trams. De är ju 25 ungar i gruppen, låt dem leka och ha kul istället. Barn gillar ju när det är högljutt och slammrigt. De gillar att bus och slåss. Uppmärksamhet ska de inte vänjas vid. Hur ska föräldrarna då kunna uppdatera fejjan och instagram och ungarna vill ha ögonkontakt och bli lyssnade på. De bästa vore om vi kunde hämta ungarna lite senare, 10 timmar på dagis är för lite, dagisfröknarna borde ge dem kvällsmat innan de blir hämtade. Det här med förskola och pedagogik är bara för att det ska vara lite märkvärdigt. Vem vill att en förskollärare som lagt ner tid och pengar på att lära sig konflikthantering, bemöta barn på deras villkor, utveckla och ta till vara på enskild barns intressen, arbeta utifrån värdegrund och barnkonventionen? Vem fan vill ha det? Vi vill ju bara lämna av ungarna nånstans när vi jobbar och tränar och lever våra egna liv. Vem som helst kan ju passa barn!

 3. Emelie skriver:

  Jag är förskollärare och jag tycker alla som säger något annat än förskola säger fel. Det heter förskola och ingenting annat. Och det handlar inte om att det är kränkande om man säger dagis, det handlar om att det inte finns något som heter dagis längre. I och med förskolans läroplan som kom ut första gången 1998 så slopades också institutionen ”dagis” och istället utvecklades det till ”förskola”. Numera är alltså dagis ett påhittat ord skulle man kunna säga, för det finns inget som heter så.

 4. M skriver:

  Jag kan väl absolut säga förskola om dagis kränker de som jobbar på förskolan. Men jag tror att problematiken ligger så mycket djupare. Vi kan säga hygientekniker, förskolepedagoger, fysioterapeuter, fastighetstekniker osv. Vi kan lägga till tekniker, pedagog och terapeut på de flesta yrken men frågan är varför?

 5. Jag hade en dagmamma. Välj en bra sådan och ni får lika välartade barn som den jag har. *blink-blink*
  Är föresten inte alla förskollärare på förskolan som dagmammor och dagpappor? Ersätter föräldrarna när de jobbar..

Comments are closed.

LOADING..