5:2:2

”Jag kör inte 5:2 men har många kollegor som gör det, de flesta unga och ganska så smala och friska. Men de mår bra av det, inget fel med det?! Det är ett störra hån när någon så smal som Malin gör sig lustig över alla dem som provar olika typer av kost. Kalla det diet om du vill men även GI och LCHF kan vara livslångt och förbättra hälsan. Två vänner har efter 6 månader med 5:2 minskat sitt onda kolesterol rejält, efter flera år med mediciner pga höga värden. Hur kan det vara fel?
Är det inte toppen om det finns alternativ till att ”äta vanligt” och ”lite av allt”. Men det gör väl inte Malin heller, äter vanligt? Vegeterian, om jag inte minns fel? Det är typ den sista kosthållning som jag personligen skulle kunna tänka mig att leva med. Vi är helt enkelt olika.”

Svar: Ja, vi är olika. Vi har helt enkelt kommit olika långt i vår personliga mognad.

Jag slutade med dieter och bantning när jag var 20 och BLEV JAG SMAL. Okej, för hundramiljonte gången?

Att äta varierat med mycket grönt, på regelbundna tider, lagom portionerat är det ENDA som fungerar hela vägen in i kaklet.

Men vissa av er verkar föredra att dö ungt så länge som ni är smala under tiden.

Och det är väl också ett val antar jag.

Men kom inte och säg att ni gör det för hälsans skull för då låter jag såhär:

HAHAHAHA. (Och jag lovar, det gör folk omkring er också men de är väluppfostrade och vill vara snälla. De kommer förövrigt stå där och stötta er om ett år när ni har hoppat på nästa kvällstidningsrubrik)

Fortsätt ljug för mig och för andra, det spelar ingen roll om hundra år, men sluta ljug för er själva. Livet är för kort!

Jag är inte vegetarian i det att jag äter fisk och skaldjur ibland.

Jag orkar inte försöka övertala människor att sluta äta kött men fy så äckligt att äta as. Dött kött.

Och att minska sitt kolesterol, det är ju verkligen rocket science.

Visst har jag en raljant ton, visst hårddrar jag. Men jag tycker att jag och andra har ett moraliskt ansvar att stå upp mot de här satans dieterna som ska frälsa oss från fett och ondo.

Det handlar BARA OM PENGAR och ni går på det gång på gång på gång.

Givetvis kan man dra ner på pasta om man märker att magen blir en ballong. Visst kan man göra justeringar och experimentera med sin kost. Men dieter är satan som rider på era ryggar. Och ni kommer aldrig, aldrig, bli färdiga.

Så, nu är jag färdig, den här vändan. Jag vill bara väl. Jag tycker att människor ska vara snälla mot sig själva. Skit i om ni blir arga på mig och tycker att jag är en idiot, ni behöver inte umgås med mig. Er själva träffar ni varje dag, var goda medmänniskor mot er själva.

Puss och kram.

 

 1. Anya skriver:

  HEJA MALIN <3

 2. Åsa skriver:

  Har alltid gillat dina åsikter Malin men…. du måste vara lite mer ödmjuk. Har flera gånger känt mig kränkt av att du hånar överviktiga. Ditt sätt funkar för dig och 5:2 för mig. Finns inget rätt eller fel och jag förstår inte var pengar kommer in i diskussionen. Iofs så tjänar ju de som odlar grönsaker en och annan krona mer på mig just nu men det är ju bara bra.
  Grattis till alla som läser och lyckas på sitt eget vis.

  1. Nej, detta går jag inte med på.
   Man får bli jättearg på mig för att jag hånar 5:2.
   Men jag hånar inte överviktiga.
   Jag är ju erkänt svag för mina liknelser á la ”snabbare än Göran Person till buffén”-skämt.
   Men var sak har sin plats och jag hånar icke överviktiga.
   Icke.
   Jag har full förståelse för att vissa har ett helvete att gå ner i vikt det är ju DÄRFÖR som jag blir så jävla jävla arg på kvacksalvare och satans lurendrejare som säljer böcker och artiklar för att lura folk.

   1. Åsa skriver:

    Ingen har lurat mig det kan jag lova. Har köpt en bok för att få tips. Har provat allt man kan tänka sig och det här är det enda som fungerat och som jag mår bra av. Är bara lycklig och mätt och nöjd. Men diskussioner är alltid kul. Men tonen i det du skriver kan göra en ledsen. Fortsätt friska upp vår vardag!! Kram

 3. Carin skriver:

  Bra talat, om än lite argt! Bra mat är så mycket bättre. Själv är jag med i Viktväktarna, det ses väl av en del som en diet men det bygger på mycket av bra mat, lite av onyttig mat samt motion, och det funkar. Jag skulle aldrig klara 5:2, är alldeles för hungrig och LCHF känns fel och skulle inte funka för mig som har högt kolesterolvärde. Men det har jag lyckats få ner rejält med bra, vanlig mat! Varför ska folk alltid hoppa på det senaste?

 4. E skriver:

  Jag bara älskar dig Malin!

 5. Lisen skriver:

  Men oj! Varför ger du dig in i den här debatten?!

Comments are closed.

LOADING..