Jag vet att man inte får önska någon döden

men det finns ju andra saker.

Som att råka slita av en nagel. Värre än döden!

Eller att få tillbakaplums i rumpan på en offentlig toalett. Värre än döden!

Något, eller kanske rentav båda dessa öden önskar jag de VIDRIGA muf:are som stod och delade ut hamburgare utanför en skola i Gävle när det anordnades vegetarisk dag.

 

 1. Helena skriver:

  Jag håller med flera av de som kommenterat mig, t.ex. Malin och Maria. Jag äter kött, men är inte främmande för att äta vegetariskt. Hemma brukar jag inte poängtera att det är vegetariskt när jag lagat det för med ens sprider sig en misstänksamhet hos den andra halvan av oss vuxna… :-)
  Det var inte många generationer sedan man nästan bara åt kött på söndagar, för man inte hade råd.

 2. Malin skriver:

  ”Borgarbrackor” känns väldigt löjligt att passa på att säga i sammanhanget. Det är en 17-åring och ordförande för muf Gävle som har tagit det här beslutet. Inget som är sanktionerat högre upp. Säkert gav det positivt gensvar från eleverna så så långt bra tänkt. Men att säga att ingen tvingar vegetarianer att äta kött? Säger en del om nivån. Äter köttätare INGET vegetariskt till sitt kött, som hamburgerbröd liksom. Oerhört fånigt resonemang och respektlöst mot skolans satsning, miljö mm.

 3. EmmaF skriver:

  Bra talat, Malin. Det är ingen mänsklig rättighet att få äta kött tre gånger om dagen, sju dagar i veckan. Det finns mycket god och nyttig vegismat. Jag tycker att de skolor som tar sitt ansvar att utbilda barnen också genom att servera kost som är varierad, hälsosam och snäll mot miljö och klimat borde belönas!

 4. Anna skriver:

  ”tillbakaplumps i rumpan på en offentlig toalett” hahahah! alltså Malin. jag friar här och nu, säg ja snälla.

 5. sassa skriver:

  Valfrihet my ass! Det skulle alltså vara ett hot mot valfriheten att EN ENDA DAG äta vegetariskt?! Är inte hotet mot klimatet resterande 364 dagar om året ett större problem?! Å dessa borgarbrackor…

Comments are closed.

LOADING..