Men snälla tala om för mig

vem som låter sitt barn spela GTA? (apropå inslaget i Aktuellt ikväll)

SPRINGA RUNT OCH SKJUTA IHJÄL FOLK I DERAS JÄVLA RYGGAR.

Och ni som försvarar våldsspel: Det är INTE samma sak som att titta på en film. INTE.

Jag såg igår, mot min vilja, Hunger games. Jag kan inte se filmer med realistiskt våld och bestämmer därför alltid innan vilka filmer jag inte kommer kunna se. Jag har därför missat bra filmer som Gangs of New York och The Departed. När jag åkte till Stockholm i går satt en man snett mittemot och tittade på Hunger games och jag kunde inte titta bort trots att jag inte hade ljudet till. Fy i helvete. Hur kan ni se sånt? Hur kan man se barn som springer i panik och sedan blir ihjälhackade av jämnåriga? Hur kan man se sådant och inte drömma mardrömmar i veckor efteråt?

Och detta är då en film. Där man passivt ser på.
Men att spela ett spel där DU är den som dödar en annan människa. Hur i helvete är det underhållning?

Senast jag spelade TV-spel (när jag förövrigt var ett BARN) spelade jag Super Mario och hoppade på de där sköldpaddorna. Jag antar att de dog. Men de var ändå tecknade och påhittade och levde upp i nästa bana.

Men att springa runt på gatorna och skjuta ihjäl andra människor(ju mer verklighetstroget desto roligare!) hur fan är man skapt om man lägger sin tid på detta?

Och hur i HELVETE kan man låta sina ungar ägna sig åt detta?

Jag märker när jag läser igenom att jag är väldigt väldigt trött och inte kan formulera mig som jag vill.

Men budskapet har väl gått fram antar jag.

 

 1. Älskar Hungergamestrilogin och filmen, har inte sett nr två ännu, hoppas den går fortfarande i Kalmar

 2. Anki skriver:

  Har två pojkar 13 och 14. De får spela spel med våld i. Där är i krigsvärldar som till exempel Call of Duty (eller Skyrim, som någon annan här skrev om.) Jag kan inte påstå att jag älskar den typen av spel, men det är svårt att förbjuda. Vad jag tycker är ett större problem än själva våldet i sig, är att de fastnar så i spelen. Jag undrar om de någonsin skulle sluta spela och alls gå utanför dörren eller få några betyg i skolan om inte vi vuxna här hemma hade styrt upp. Många barn blir helt lämnade vid datorn (eller någon spelkonsol) med spel och sociala medier utan att någon vuxen alls bryr sig om att ha koll. Det är inte bra.

  Vad jag egentligen skulle säga var att jag inte låter barnen spela just GTA. Det är något sjukt med det spelet. Våldet är osmakligt och på något sätt omotiverat i det spelet. Jag vet att flera här säkert tycker det låter konstigt eftersom de får spela andra spel där man skjuter varandra i. Men hur som helst, min gräns går vid GTA. Skitspel.

 3. Huvudet på spiken där! Fattar inte jag heller. Varför ska barn tvingas in i situationer som deras hjärnor inte är mogna för? Det finns åldersrekomendationer av en anledning. Barn vill och vill ha. Men lite gränser hos vuxna kanske inte heller vore fel?=)

 4. eva skriver:

  Mycket mycket bra Malin! Vad gäller GTA (som jag tidigare aldrig hört talas om, mina barn är vuxna och mina datorspelskunskaper inskränker sig till World of warcraft som vi avskydde när sonen spelade det).
  Hunger games däremot: hur kan man göra en underhållningsfilm, riktad till ungdomar, som handlar om hur unga människor dödar varandra? Det är så perverst!

  1. /nina skriver:

   Jag tycker du ska läsa hunger games innan du säger något. Det är en fantastisk bokserie, otäck javisst men också väldigt väldigt bra och tänkvärd. Det går liksom inte bara ut på att döda utan är så mycket mer än så.

 5. Madde skriver:

  Och bästa Malin, tala om för mig VARFÖR man fotar sin dotter i jeansshorts och bh i TV. Varför?? Du som är klok.

  1. Haha, är det från det där fotoprogrammet? Med Rheborg? Det måste det vara. När de är i stallet. Jag låg och halvsov när sambon drog på det, och jag blev helt paff. Klarvakenpaff. Men var det inte en grej för att dra igång en snackis tror du? För att få programmet omtalat?

Comments are closed.

LOADING..