Är du antisemit?

Ja, det kanske du är.

Kanske är vi det allihop.

Jag sitter på ett tåg som har stannat intill en åker med mycket klöver. Jag har precis lyssnat på Simon Svenssons senaste Veckans viktigaste intervju med Aron Flam. (Bästa podden du gjort Simon)

Aron Flam är en av mina favorithjärnor, han är så rysligt smart hela tiden.

Hoppas att jag aldrig träffar honom. Och detta baserar jag på följande:

Aron gästade för ett par år sedan Hallå i P3. Lyssnarna fick ringa in direkt och fråga Aron om ditt och datt. En tjej ringde in och var tydligt förtjust på ett ögontindrande sätt. Hon frågade om de kunde dejta eller något i den stilen. Aron förklarade att han ville ha smarta tjejer som han kunde ha ett samtal med. Tjejen framhärdade, hon var smart, hon kunde samtala. Då frågar Aron vad hon tycker om att man avskaffade titeln ecklesiastikminister. Det blev tyst. (De blev inte ihop)

Vad jag vet och känner till så är Aron fortfarande singel. Det är inte lätt att vara väldigt smart och väldigt påläst. Utbudet av obildade är så mycket större.

Men hur Aron är som pojkvän är helt ointressant för han är väldigt spännande att lyssna på. Så jag rekommenderar alla att lyssna på Aron när han träffar Simon och pratar om vår fixering vid Israel-Palestina-konflikten.

Jag minns att jag någon gång frågade varför vi i Sverige måste ta ställning. Frågan var icke-retorisk och uppriktig. Jag minns att den jag frågade såg ut att vilja kräkas på mig. Sedan dess säger jag ingenting.

 

LOADING..