Vi tjejer har blivit större

Vi har blivit längre, fått större bröst och längre fötter, för att inte tala om att vi blir större i omfång.
En del företag följer utvecklingen, andra inte.
En del modekedjor envisas med att hänvisa storlek 44 och uppåt till tälttunikor som inte är snyggt på någon eller stora sjok av tyg som gör den som är stor större. Varför ska vi ens ha tjock-avdelningar? Varför inte bara göra de ”vanliga kläderna” större? Varför ska man, om man är stor, behöva gå till en egen del av affären?

För dem med stora bröst har det kanske blivit lite roligare men det är fortfarande så att de med bröst E-kupa och uppåt får gå runt i tant-BHs i 400-kronorsklassen.

Varför ska kvinnor gå runt och känna sig större än de är?

Jag är måhända en av smalisarna men i grunden är jag en stor tjej. Har lika stort huvud som den genomsnittlige mannen, har för stora händer för alla damhandskar (som slutar i storlek 8), har storlek 42 och kan bara köpa skor på nätet. Jag är ingen petit madam och som vuxen och självsäker är det enbart ett praktiskt problem. Men när man som trettonåring tvingas gå in på skoaffärens herravdelning är det lätt att hålla sig för skratt. Eller när den satans ridhjälmen aldrig passar. Eller när man måste ta bolwlingklotet som de största gubbarna använder. Samt bära deras blowlingskor.

Så om marknaden kunde komma in i matchen och inse att kvinnor inte ser ut som Audrey Hepburn så vore det inte en dag försent.

 

Nedan ser vi ett antal väldigt snygga skor som inte finns i 42. Och detta är verkligen ingen tragedi eller så, jag ville bara bildsätta inlägget.

20141008-103347-38027220.jpg

20141008-103348-38028277.jpg

 

20141008-103347-38027916.jpg

 

20141008-103348-38028618.jpg

Skor från All tomorrow’s parties

 

Sämst i klassen måste vara Zara. Häromdagen köpte jag en tröja i storlek Large som inte lämnade så mycket som en luftbubbla under tyget. Jag fick dessutom höra att den skulle krympa en hel del i tvätten. Så skippa eftermiddagsbullen om du tänkte handla kläder där.

 

 

 1. Precis vad jag också tycker! Och jag blir sur när Lindex, kapp ahl, hm m.fl tar bort XL så kläderna bara går till L, för ”det finns ju en särskild avdelning för stora storlekar”. Hade jag velat ha ett tält hade jag gått till typ friluftsbutiken! (eller vart man köper tält, vi har husvagn, så jag vet inte)

 2. Lotta skriver:

  Bra inlägg Malin! Är en helt normalt byggd 51-åring som brukar ha strl 38/40 eller ibland 42, men på Zara var det XL och då är det precis att det fungerar.

 3. Åh tack Malin för detta inlägg!!!
  Det är inte kul att vara varken för stor eller för smal, men som storvuxen känner jag att om man är smal finns det ju i alla fall kläder som går på , vilket ju inte alltid är fallet om man som jag ä r”för2 stor. Vanliga kläder går väl an även om utbudet på ”Big” avdelningen är mer än lovligt trist oftast. Värst är ytterplagg som vinterjackor, termobyxor, regnkläder osv, där ska man ju få plats med nåt under också!?!? Ellos har en del bra kläder och vad gäller BH kan jag rekommendera, väldigt varmt, en kedja som heter CHANGE. De har butiker och även en nätshop och har väldigt många storlekar, att kunna köpa snygga, sexiga underkläder i storlek 75 J är en dröm!
  Ett större problem är min dotter på 8 år som också är rundare än genomsnittet, där finns det enstaka byxor i bredare modell, inte alls i alla affärer och oftast till pojkar… Och absolut inte ytterkläder! Att ha en vinterjacka i stl 164 när man är drygt 140 cm lång är inte så kul…

 4. Sara skriver:

  Är också lång och ståtlig och på jakt efter en baddräkt som inte flashar brösten eller ger mig hemorrojder för att den är så jävla kort som alla baddräkter är. Nu badar jag badhus med minibikini och tvååring och ni fattar hur det går. Några tips?

 5. Lisen skriver:

  zara har kläder för Sydeuropéer så deras storlekar är inte för oss

Comments are closed.

LOADING..