FREDAGSHUS- THE LYX EDITION! PÅ MALINDAGEN!

Idag ska vi titta närmare på två tre helt overkliga boenden. Finns de på riktigt? Ja, tydligen.

Vi börjar med en lägenhet som har det som alla drömmer om: badrum i direkt anslutning till sovrummet. Så lever bara kungar.

Jag tänker att det är Avicis lägenhet.

lghlyx

Lite jobbigt när man ska plocka ner sin sommarhatt som ligger högst upp, men är man kung så har man en lång betjänt som kan hjälpa till.

lghlyx2

En utsikt att dö för. I alla fall om man ramlar ner från taket.

lghlyx3

Soffan! Fönstren! Taket! Lampsladdslängden! (jag är bara måttligt imponerad, så ser det alltid ut när jag hänger upp en lampa)

Sedan kommer en lägenhet som med Project Runway-lingvistik skulle kallas för ”cohesive”.

Här bor just ingen alls. Någon har köpt lägenheten och renoverat den för att göra vinst.

lghkv

Hejhej där nere!

lghkv2

Så ska ett sovrumsfönster se ut. Tredelat och fantastiskt.

lghkv3

Tänk vilket luciatåg de kan ha däruppe om ett par dagar!

Och så avslutningsvis, ett hus som gör mig mållös:

Här bor en fotograf, 47-årig man och en stylist/fotograf, 35-årig kvinna med sin sjuåriga dotter. I familjen finns också hans två barn från ett tidigare förhållande, en son som är 19 år och en dotter som är 22 och som bor i London men hälsar på i bland.

huslyx3

 

Äsch, en liten trappa bara.

huslyx4

”FLÄMT”

 

huslyx

”Var är pappa?”

”Har du tittat i krukan?”

huslyx2

”Kjell, varför dödade du Zebran?”

”Den jäveln gjorde ett utfall”

 

  1. Sanna skriver:

    ”Cohesive”… underbart… Kan du förklara varför både du och jag som är jordnära tjejer, i princip bara lyssnar på P1 och ser nyheter och debattprogram på TV fullständigt ääälskar Project Runway och har en crush på Tim Gunn? :-)

  2. Ebba skriver:

    Huset var mycket riktigt med i SVTs Husdrömmar! Det hade varit kvinnan i familjens drömhus sen hon var en liten flicka och nu bodde hon där med man och några yngre gemensamma barn om jag inte minns fel. Kvinnan arbetade som inredare/stylist för olika tidningar och båda var i åldern 30-40. Under programmets gång så fick kvinnan cancer och var tvungen att genomgå en tuff behandling. Hon reste även i väg till Indien eller liknande och när hon kom hem från resan så hade hon bestäm sig för att skiljas från mannen. Mannen bodde ändå kvar i huset ett tag för att slutföra renoveringen och som stöd för kvinnan under hennes behandling. Programmet slutade ändå med att mannen flyttade ut. Ett program som vanligtvis handlade om människor som renoverar hus fick en oväntat vändning då avsnittet främst kom att handla om parets relation och kvinnans sjukdom. Och nu ska hon tydligen sälja det här fantastiska drömhuset!

  3. Marie skriver:

    Tyvärr fel på sista huset. Har för mig att det var med i SVTserien om husbygge och relationen.

Comments are closed.

LOADING..