Bara i Sverige

Jag tycker inte om det uttrycket, egentligen.

Men BARA I SVERIGE behandlar vi barn som om de höll en skarpladdad pistol i munnen på oss.

Just nu pågår en debatt som utfördes den barfota på glas om huruvida barn ska ha mobiler i klassrummet eller inte.

HUR ÄR DETTA ENS EN DEBATT?

När vi arbetar och går i skolan så är vi upptagna med arbete och skola.

När jag hämtar på dagis vill jag inte att personalen ska kolla Facebook.

När jag klipper håret vill jag inte att min frisör ska vara på Instagram.

När jag åker buss vill jag inte att busschauffören sms:ar sin man om att hon glömde matlådan i kylen.

När mina barn har lektion vill jag att de ägnar sig åt skolarbetet OCH INGENTING ANNAT.

Min skatt ska tamejfan gå till lärare som har stake nog att säga ”Här är lådan där vi lägger våra telefoner, varsågoda, och välkomna in till kunskapsborgen som är mitt klassrum”

 

 1. HURRA FÖR DIG !!!!!!!!

 2. Em skriver:

  Absolut ska lärare säga till om mobilen, MEN vi föräldrar kan också se till att barnen lämnar mobilen hemma. Då behöver det inte bli nån debatt alls.

 3. Det kommer kanske som en överraskning, men det finns barn med särskilda behov. Och just en mobiltelefon är ett väldigt bra hjälpmedel för dom på många sätt även under lektionstid. Ska vi ta ifrån dessa barn deras hjälpmedel bara för att vissa andra barn inte kan låta bli att kolla sms, facebook, youtube och allt annat skit dom tittar på under lektionstid. Det vore lite som att ta ifrån en lam elev hans rullstol bara för att någon annan kör som en vettvilling i koridorerna med sin. Jag är på många sätt och vis oxå emot mobiler på lektionerna, men man måste samtidigt försöka se i fler nyanser en bara en. Dom som inte kan sköta det dom ska på lektionerna ska absolut lämna in den. Men dom som behöver sin som ett väldigt viktigt hjälpmedel. Vad gör man med dom??

  1. Maria skriver:

   Då ska ju såklart det barnet ha en platta eller dator – som är anpassad för skolarbete (alltså inget facebook, opedagogiska spel etc. installerat) och som skolan tillhandahåller. De andra barnen vet rimligtvis att barnet i fråga behöver extrahjälp av olika anledningar så länge det förklaras på ett bra sätt. Detta argument är alltså inte relevant. Extra inlärningshjälpmedel för barn ska skolan tillhandahålla – det ska inte vara upp till barnets familj att stå för en privat mobiltelefon för att barnet ska kunna hänga med i undervisningen. Vad händer då med de familjer som har barn med svårigheter och som inte har råd med en mobil med abonnemmang?

   1. Och på den skoldatorn går det inte att gå in på facebook? Nu talar jag om elever på gymnasienivå. Elever som OM DOM SKULLE VILJA med lätthet kan ta sig in på både facebook och andra forum. Det finns elever som har alla hjälpmedel i sin telefon, elever som faktiskt enbart använder telefonen till just det under lektionerna och som inte missbrukar det. Elever som kanske får mer problem än hjälp av att ha ytterligare ett föremål att hålla reda på till och från lektionerna. Ska dom behöva lida för att andra inte kan sköta sig? Tro det eller ej, men allt är inte bara svart eller vitt. Och innan man ens har rätt att uttrycka sig så borde man kanske ha sett och även upplevt de svårigheter som vissa har. Det kommer kanske som en stor överraskning, men alla har inte samma förutsättningar

    1. Maria skriver:

     Är väl inget problem att spärra en hemsida på en dator.

     1. Är heller inga problem att avblockera

      1. Maria skriver:

       Ge mig datorn och jag blockerar så att ingen som inte är administratör kan avblockera.

 4. Minna skriver:

  Håller med lärarn nedan. Det är sällan fråga om att lärare saknar stake att förbjuda mobiler, utan istället behövs tydliga regler och lagar i ryggen för att den enskilda läraren inte ska behöva slåss mot arga föräldrar vars barn blivit ”kränkta” då deras mobil beslagtagits. För det händer. Ofta.

 5. Eller kanske regler somsägr att lärare får? Inte kryphål som gör att föräldrar kan anmäla lärare som beslagtagit en 9-årings mobil. Hör bara hur det låter.

  1. Maria skriver:

   hear, hear!

Comments are closed.

LOADING..