ALLA måste lyssna

Om du har barn, jobbar som lärare eller har annan tjänst inom skolan. Eller om du är ett barn.

Samt alla andra:

Lyssna på Skolministeriet och avsnittet som heter ”Hur undviker man att det spårar ur i klassrummet?”

Så många svar, så många öppningar till lösningar.

Och samtidigt nedslående.

Hur det ser ut i vissa skolor.

 

 

  1. Hej Malin. Kan du inte skriva lite mer om dina tankar kring det här. Jag tänker mycket på svenska skolan, jag minns min egen skoltid som mycket kaotisk (jag är lika gammal som dig). Jag bor nu utomlands och skulle likna skolsystemet mer som beskrivs på engelska skolan. Jag är jättenöjd och barnen älskar skolan. Är det verkligen så förlegat och gammeldags? Jag tycker du brukar ha kloka tankar om det mesta och därför skulle jag gärna höra lite mer om hur du tänker och tycker.

  2. Men Malin… Att hålla sig lugn själv, att motivera, att aldrig få visa ut. Att likna elever vid bilar och lärare vid mekaniker. Att inte alls reflektera över förutsättningarna en lärare har… När har en mekaniker 30 bilar samtidigt som dessutom drar igång varandra?
    Nä, jag blir inte imponerad.
    / Christina. Lärare

Comments are closed.

LOADING..