Altandrömmar- del 1

Det är så här att Joachim och våra pappor har byggt en altan eftersom vår gamla revs när vi gjorde det roligaste som finns i hela världen: dränerade.

Vi valde lärkträ eftersom den ändå ska ligga där i tusen miljoner år eller tills vi flyttar, vilket som nu kommer först.

Altanen är så gott som klar och nu ska vi göra något riktigt smart tillsammans med Svensk energi och EEL/Elkedjan, nämligen förlänga säsongen.

Jag älskar älskar altanlivet men i Sverige är det begränsat på grund av istid och mörker.

Så, för en vecka sedan kom elektrikern Christer hem till oss för att planera elgrejer för att göra säsongen lååång.

”Sätt in dubbla uttag så att man inte belastar för hårt”

”Inte för få uttag, när vi ändå håller på”

Vi ska placera uttagen smart så att inga sladdar behöver hänga och slänga.
Jag vet också att jag vill ha infravärme men inte i form av en stolpe på grund av tusen barn som kanske slickar på den/välter den/målar på den etc. Högt upp i taket ska de sitta. Och den måste vara rostfri.
Jag var helt övertygad om att det bästa vore om värmen satt intill väggen så att den inte blåste bort. Så var det inte. Värmen ska sitta ytterst och sedan böljar den in. Nåja.

Christer hade med sig lite visningsex men ingenting föll mig i smaken, jag fick ta till katalogen. Vi är inte så moderna förstår ni.

Jag valde tre lampor som ska placeras ut vid matplats och altandörr.

Vad hände en sekund efter att den här bilden togs?

Inte att tvååringen sköt med sin vattenpistol på ryggen. Det hade nämligen varit rimligt.

Istället blev jag anfallen av en humla som bara inte VILLE SLUTA. Jag är inte rädd för humlor, jag har som alla andra gått på myten om att de är snälla bara för att de är ulliga och runda. Men när den är i mitt fejs och dessutom följer efter när jag lutar mig bakåt, då blir det svårigheter. Det slutade med att jag låg ner på ryggen med armar och ben i luften och skrek ”MEN SLUTA FÖR JÄVLA HELVETE”. Värdigt.

Jag frågade Christer om han hade en elektrisk humlepinne. Det hade han inte.

Jag tittar förälskat på Christer eftersom jag vill att han ska komma tillbaka fort och fixa ljus och värme till våra kyliga kvällar.

 1. Lisa skriver:

  Härligt! (Men du, skulle det vara så att det här är ett sponsrat inlägg så ska du skriva ut det, va?)

  1. Det är ett sponsrat inlägg och det ska ligga en banner som informerar om detta över inlägget. Jag har sagt till om detta nu, bra att du sa till. Det är viktigt.

   1. Lisa skriver:

    <3

 2. Carina skriver:

  Du är så himla rolig Malin. Skit i cyklisterna. Det var ju jättekul krönika, fast jag kommer nog också börja cykla så småningom. Trängas i cykel-gubbröran. Ha det gött på altanen. Snart ska vi till Kalmar på semester, för info. Där är så fint, även fast det känns lite som baksidan, så är det liksom en mysig bakgård med lä, rosor och mysiga kvällar. Peace!

Comments are closed.

LOADING..