Jakten på bästa ”transport av familj från A till B”

Jag ska i samarbete med E.ON och Sunfleet prova en biogasbil. Små utsläpp av koldioxid, köra runt på matavfall som vi kastar i en grön soppåse. Så genialt. I framtiden vill jag att alla ska ha bilar där man kastar in ett bananskal i ett tankhål och så startar bilen med ett eko-brum.

Du kan själv låna en bil gratis i upp till sex timmar, se var och hur HÄR

Vi äger just nu en etanolbil nu men väntar på en elbil, hybrid eller gasbil med sju säten.

Jag har som många andra varit tveksam till gas eftersom jag är rädd för att bli stående i Knäckebrödshult och bli ihjäldödad av den lokala yxmördaren. Men det finns 155 tankstationer i Sverige och fler på gång, så jag har släppt mina rädslor.

Nu är jag öppen för en gasig bil med väldigt lite avgaser.


Gastanken var full men jag fyllde på med lite bensin eftersom det behövs ett par droppar för att starta bilen.

Fortsättning följer!

 1. Jag har hört två personer (oberoende av varann) säga att det är miljövänligare att köra en gammal bensinbil än att köpa en ny miljövänlig eftersom nyproduktionen av bilar släpper ut mer koldioxid än att köra på bensin. Och att vi alltså först borde köra slut på alla gamla bilar (!) och SEN börja köpa miljövänliga. Vad tror du om det här? Vart kan man få fram fakta om detta? Eller är det en skröna?

 2. Linda skriver:

  Toyota Prius är en sjusitsig hybrid :) Mamma har en, toppenbra bil!

 3. Tyvärr bara ett alternativ med gasbil om du geografiskt bor i nedersta tredjedelen av vårt land.

 4. annika skriver:

  Äh, låna gratis i 6 timmar gäller ju bara i södra Sverige och inte ens överallt där…jag som vart sugen på att testa! :(

 5. Är det en Opel du ska prova? Annars har de en sjusittsig gasbil. Rapportera gärna hur tankningen funkar, det sägs vara lite bökigt. Går det bra för er kanske man ska köpa en Opel zafira?
  Väntar med spänning!
  Mvh
  Laila

Comments are closed.

LOADING..