Någon sa idag att det är fem veckor sommarlov kvar

Då såg jag ut som den där emojin som är blå och gul och håller händerna mot kinderna och ångestskriker med sin mun. Dessutom är det sex veckor.

Men allt är ju egentligen lugnt. Det är bara detta med 9 veckor+6 personer+24 timmar per dygn=”lite konflikter ibland”.

Mest är det Joachim och jag som bråkar. Semestergräl. Om menlösa saker som ändå slutar med att jag sitter och tänker att jag vill doppa hans huvud i klotgrillen, när det är perfekt glödbädd.

Igår köpte vi vackra växter på Ängsbackens handelsträdgård. Inte ett enda bråk uppstod. Det blev lite humle och lite vinranka och annat smått och gott. Jag plockade på mig en liten grön växt som jag tänkte ha i köket.

”Fast det där är en uteväxt” sa tjejen som hjälpte oss.

Och så hade Joachim en lång utläggning om hur galet det var att jag inte förstod att på en handelsträdgård finns inga inneväxter.

Sedan när är det bestämt att det är så?

Jag slår vad om att det finns en handelsträdgård som saluför inneväxter till köksfönster. Och om den så ligger i Karesuando så ska jag åka dit och köpa mig en grön växt.

 

På kvällen åkte jag till en kompis som anordnade ljuvligt verandahäng. Ost och kex och vindruvor och jordgubbar och chips och choklad och bubblor och PRAAAAAAAT. Sommarens hittills bästa paus.

Kjol, traderafynd från COS, topp från Bik Bok, skor Swedish hasbeens, hatt HM, solglas Gina Tricot. Allt gammalt utom solglasen som är ett av de bästa jag någonsin ägt. Tappar jag bort dem blir jag en blå emoji.

 1. Biggan skriver:

  Tips om du vill slippa tjafset i bilen om vem som ska sitta var. Hade samma med våra stora. Blev så jäkla less. Numrera sätena från hur många de är. I huvudet alltså inte med märkpenna. Dra en lott vem som börjar var. Ta ett foto med mobilen. Vid varje tur flyttar alla en stol medsols. Radera gamla fotot och klick med mobilen. ”Du satt inte aaallls där siiist slipper man då” Saknas någon i bilen sitter man likt förbaskat på den plats man ska sitta. Låter småkörigt men Guud va skönt när de kommer in i det. Inge tjafs bara att följa. Like it or not liksom. En dag får de egen bil och kan sitta var fasen de vill. Våra sladdisar nu är det inga problem med. De vill sitta på samma plats jämt = skönt. Angående den gröna växten så hade jag köpt den ändå. Men hos mig blir de aldrig gamla vare sig de är ute eller inne. Så i det fallet ska jag nog bara hålla tyst. Kram

 2. Lisen skriver:

  Plantagen har massor av inneväxter

 3. Sandra skriver:

  Du får ALDRIG sluta blogga!!! Jag och min syster älskar dina blogginlägg och ffa din sjukt roliga humor! Speciellt när du skriver om din pappa (DORO-telefonen och Kungafamiljen).
  Tack för att du skriver!!!

 4. Anna skriver:

  Han har fel-fel-fel-tralala-feeeeel! Vår handelsträdgård har inneblommor.

Comments are closed.

LOADING..