Nu kommer det, nu måste jag ställa frågan

Det här har jag tänkt på länge nu. Varje sommar samma sak, men i år tycks det ha exploderat.

Husbilar som ställer sig på konstiga platser.

Varför?

Varför vill man stå på parkeringen till ett stort köpcentrum?

Eller som husbilen som står uppställd vid vår återvinningscentral. Jag googlade namnet på modellen och fick fram siffran 800 000 kronor.

Snälla rara någon, vem som helst, förklara för mig hur man kan lägga nära en miljon kronor och åtskilliga tusenlappar på bensin, för att ställa sig på parkeringen vid Ölands köpstad?
Eller platsen där jag lämnar ursköljda mjölkförpackningar och creme fraiche-burkar. Sitta och äta frukost till ljudet av det lokala fyllot som trycker in pizzakartonger i en överfull container. 

”De som parkerar utanför Ölands köpstad kanske är inne och handlar” tänker ni nu.

Nej. Nej, det är de inte. De sitter i solstolar utanför sin husbil och läser böcker. PÅ EN PARKERING.

Jag blir helt upphetsad, på ett dåligt sätt.

Man har spenderat en förmögenhet på en lyxig husbil och ställer sig sedan på en deprimerande bit asfalt när man har hela vackra Öland med bad och natur och solnedgångar, bara en ack så liten biltur bort.

Någon har svaret på detta, jag vet det.

Ge mig det.

Om jag skulle köpa en husbil (det kommer jag aldrig aldrig aldrig aldrig aldrig göra) så ska jag leva la dolce vita.

Jag ska köra ner till Italien och Frankrike och ställa mig på magiska platser till ljudet av Sydeuropa.

”Joachim, jag har köpt Beyonces husbil, ska vi bila ner till södra Europa och ställa oss på en portugisisk soptipp?”

 

 

  1. För att dom Kan! Det luktar den Svenska avundsjukan… haha!

  2. Hahahahaha!!!! TACK Malin för dagens största garv!!

  3. Husbilsägaren måste parkera på en plats där det är många som kan se, att just han/hon har en husbil?

  4. anna skriver:

    Mina föräldrar har husbil och de brukar övernatta vid köpcentra och liknande under de långa transportsträckorna (dvs när de sätter sig vid ratten igen genast på morgonen och kör vidare mot slutmålet). Stora köpcentra med stora parkeringar finns ofta precis utanför städerna och de har ingen lust att snirkla in sig i en främmande stad bara för en natt. Eller för den delen ägna tid åt att leta efter en naturskön plats (det är inte alltid så lätt att hitta sådana ställen när man inte är hemmastadd i ett område) när man helst av allt vill vila efter en lång dag vid ratten. Men stannar de fler nätter bor de på campingområden och liknande. Undantaget är om de har en specifik stad som resmål, då brukar de sova strax utanför staden (inte så lätt att hitta parkering för en stor husbil speciellt ute i Europa) och cykla in till staden och sevärdheterna. Med allt detta sagt vill jag tillägga att jag själv har noll intresse för husbil, så ingen tror att jag tog åt mig. :-)

Comments are closed.

LOADING..