Finingsö

Nu kan vi bocka av både Gränna och Visingsö på listan över saker som man gör därför att man har barn. ”Så, nu har ni sett hur man rullar en polkastång”

Gränna var mysigt men herregud biltrafiken. Allt det pittoreska och fina blev ju fullständigt sönderstressat av bilar i bägge riktningar precis intill den smala trottoaren. Tappar du taget om barnets hand i en sekund så måste du skrapa bort det barnet från däcket på en Volvo V60.

2,5-åringen ville inte ta på sig sina skor. Inga skor. De var inte för små och vi kunde inte begripa varför han trilskades, tills vi upptäckte ett blödande skavsår på ena hälen. Nobelpris i uppmärksamt föräldraskap.
Så vad gör man när man är på semester och ska gå gå gå hela dagarna och inte orkar bära barnet? Man retirerar och köper det man ägnat de senaste tolv åren åt att stå emot.
Den vidriga foppatoffeln. I neongrönt.

Och sedan tröstar man sig själv med att köpa ett par clogs från Calmare Skoindustri.

Visingsborg. Joachim bortklippt.

”Men släpp hans hand”

”Malin, det är högt här”

Jag var modig! JAG sa till JOACHIM att inte dalta.

Making my IPhone 6 work hard for the money.

”Sätt er i hålet, sätt er! Fort INNAN HAN TRÖTTNAR”

Jag minns när jag stod i NK’s provrum och tänkte och tänkte och tittade på prislappen. Det var den dyraste klänning jag någonsin provat. Och så bara gjorde jag det. Jag tänkte lite på när jag som tolvåring jobbade på soptipp för 20 kronor i timmen och hur många timmar den här klänningen skulle kosta. Sedan såg jag aldrig tillbaka. Den här klänningen är det finaste jag äger. 

Extremt rolig lekplats i Jönköpings stadspark. Snälla Kalmar kommun, make it happen.

Mitt senaste traderafynd var inget fynd eftersom det blev så dyrt att jag inte ens tänker tala om summan. Dessutom är den något för liten. Man är inte alltid en 38 bara för att man är en 38. Men det spelar ingen roll, jag får gå med den öppen.

  

Bästa stunden den här sommaren var när vi hyrde cyklar på Visingsö. När man har fyra barn blir det för dyrt att betala hyra för en hel dag så det blev bara en timme. Men vilken timme! Joachim hittade en senväg genom skogen och jag tänkte, högt för mig själv, att nu är jag etthundra procent lycklig. Och så var vi ute ur skogen och stunden var över.

Jag kallar bilden ”Bortklippta foppatofflor”.

 1. A skriver:

  Åh vad härligt med semester i fina Jönköping och Gränna! När jag ser såna här bilder blir jag påmind att jag faktiskt bor på en himla fin plats!

  Det enda tråkiga var att jag inte var på samma plats som er så jag hade kunnat se din fina familj live :-)

  Kram från en stolt Jönköpingsbo

 2. Anna skriver:

  åh, kul att ni åkte till min barndoms paradisö! men synd att ni inte åkte Remmalag, det är himla mysigt och bra sätt att se ön. Lilla turen till Kumlaby kyrka räcker bra och så kan man gå upp i det höga och lite läskiga kyrktornet – utsikt över nästan hela öa – magiskt! NeXT time… ;-) Kram

 3. Skavsårsplåster is the thing. Har ALLTID med det i väskan.

 4. Erika skriver:

  Som Grännabo avskyr jag biltrafiken på genom stan på sommaren. Åker bara huvudgatan i nödfall för det tjockar alltid till sig då en turist med husvagn inte tror att en kan möta en annan bil då det står bilar parkerade längs trottoarkanten (men det går! Det är nästan så att man längtar efter oktober då man kan gå mitt i gatan utan att riskera att ens se en bil..

 5. Helen skriver:

  Amen Malin! Denna klänning har jag med och jag blundade när jag betalade men som jag älskar den. Gillar dock inte att jag måste stryka den efter tvätt. :-) Tycker att strykning är sååååååååå onödigt annars :-)

Comments are closed.

LOADING..