MEN HAR NI SETT! VAD? FREDAGSHUS PÅ EN FREDAG!

Åh herre, vad har vi här? En skola som ser precis ut som min gamla skola. Det där teglet. Den där klockan. Känslan när det ringer in. Det fanns fantastiska dagar och det fanns jäveldagar. Världen brann alldeles oavsett, det fanns aldrig någonsin någonting mittemellan.

I denna otroligt fint använda byggnad bor en fotograf och en antikvitetshandlare.

Mitt huvud kan inte förstå att man kan bo såhär. En skoltrappa som kanske var någons helvete en gång i tiden är nu någons ljuvliga myshörna.

Idag blir det inga potatisbullar, ingen blodpudding och ingen minestronesoppa. Det blir en ljummen potatissallad med halloumi och citron.

Godnatt min skatt. I morgon kan du ta sovmorgon eftersom du har så nära till skolan.

Sedan kommer vi till Malmö och en stor tvåa på Möllevången.

Den känns lite sakralt tom, men vilsam. Vem bor här? Om någon?

Kanske en kvinna i femtioårsåldern som arbetar som socialsekreterare?

Titta på köket!

Om man behöver mycket golv och väggar om natten så sover man som ett barn här.

 

Ska vi ta en kaffe under trädet?

JA.

Och så blir det en trea i Linnéstaden som är mysig och pastellig och luuuugn.

Här har man färgkoordinerat med stor framgång. I denna lägenhet bor en kvinna som är mäklarassistent tillsammans med sin sjuåriga dotter.

Visst vet man exakt vilken bok man skulle läsa om man bodde här och låg i soffan på balkongen?

Söta milda drömmar är fem minuter bort.

 

 1. Ulrika skriver:

  Alltså omg. Jag vet inte var jag ska ta vägen. Detta är jätteointressant för alla utom mig men, JAG HAR VARIT I DEN SKOLAN, i somras. En kvinna som jag köpte lite grejer av på en loppis pekade på skolan bakom loppisen och sa ”där bor jag” och vi snackade lite, hon och jag och mitt sällskap, och det slutade med att hon visade oss runt. Sjukt cool och härlig människa som är fotograf (*host host* 1 rätt till dig) och säljer grejer som hon har använt några gånger i sina foton på sin loppis (*host host* typ 1 rätt till). Hon bor där med sin man, de har inga barn som vi förstod det. Jag tror han var smed. Han gjorde de där tre trädgårdsstolarna på en förmiddag… (bild i annonsen). De pratade om att eventuellt flytta faktiskt, de ska flytta till en Italiensk ö och passa någons bekants hus, såklart ;) Nä men iaf, ville bara dela med mig. SJUKT roligt att gå runt och kika, och jättehärlig bjussig kvinna som visade oss runt! Hon hade en tam duva, true story, samt en liten fågel i en cykelkorg för att den hade ramlat ur boet, som hon matat varje 3 timma i nån vecka…. (ja man känner sig som världens mest tråkiga alldagliga människa i hennes närvaro). Kram!

 2. Emma S skriver:

  Älskar fredagshus! Däremot så är lägenheten på Möllan en gubbe som dog av överdos för tre år sedan. Mina vänner delar innergården med trädet!

  Så kan det va!

 3. Hanna skriver:

  Sånt rännande in och ut med soffan bara, med dessa regniga somrar.

  Älskar för övrigt dina mäklarinlägg.

Comments are closed.

LOADING..