Denna jobbiga dag

Det började med att jag hade köpt en obscent dyr müsli med macademianötter. Jag hällde upp en stor tallrik Onaka och öppnade müsliförpackningen. Så himla mycket häftigheter har vi ju inte, vi kvinnor i trettiofemårsåldern, en ny musli är också en händelse.

Och så säger det bara fjööös och gryn malda till stoft singlar ner i ett moln i tallriken. Filens fukt tar fem sekunder på sig att suga upp pudret och så har jag en härlig tallrik geggamoja med en kliniskt deprimerad macademianöt i mitten. Det är inte mitt fel, tycks den säga med sin sorgsna blick.

Trots att jag har bestämt mig för att jag under dagen ska skriva två prisvinnande krönikor samt en halv bok så slutar det med en halv ganska bra krönika och klipp från Real housewifes of New Jersey-reunions på youtube. Jag älskar att se Theresa slita folk i håret.

Jaha.

Klockan 15:15 ringer sjuåringens lärare och undrar var jag är, vi skulle ju ha utvecklingssamtal klockan 14. Oj, vilken konstig känsla att missa tiden för ett utvecklingssamtal, det händer ju bara VARJE gång.

Kastar mig på cykeln som rusar fram så att lacken på bilarna längs gatan slits av. Ingen cyklar snabbare än en mamma som känner sig dålig.

Kommer hem vid 16:30 och hoppar in i duschen.

Klockan 17:10 står jag i hallen och försöker matcha skor med jacka. Siktar på Alexa Chung men landar i Cellbes. SMS i jackfickan. ”Samling inför match för tjugo minuter sedan, var är hon?”. Ännu en föräldramiss, det går bra nu.

Joachim exploderar sig in i bilen med unge och benskydd, själv går jag ut på vägen för att bli sista minuten-upphämtad av Elin. Vi ska gå på bio som ska visa sig vara så dålig att vi till och med skrattar när människor begravs.

Men först lyckas jag med KONSTSTYCKET att åka till fel biograf. I Kalmar. Vet ni hur mycket skills det kräver i den här stan?

Elin och Jasmina får skamset, men ändå skyndsamt, ställa tillbaka popcorn, drycker och plockgodis och så spring ut till bilen och brum bort till nästa ställe. Hittar ingen parkering, får gå långt, kommer sent.

Det var en sådan dag idag.

Men i morgon är det en ny dag.

Hej på er.

 

 1. Helena skriver:

  Skönt att man inte är ensam!

 2. Monica skriver:

  Haha, hög igenkänningsfaktor! Med fyra ungar, en förvirrad sambo, två hundar och en kattunge blir det ofta bråttom (och smärre missöden) – men det hör väl liksom livet till? Tyckte kattungen Zita var himla stillsam nyss. Nästan lite skumt. Tills jag såg henne sitta på utsidan av köksfönstret! (Hon hade väl smitit ut när jag var ute med skräpet.) Katt inhämtad nu i alla fall.

  Ha det gött!
  /Monica

 3. JMC skriver:

  Denna kommentar har inte med detta att göra men jag vill bara poängtera att jag tycker att Polarn o Pyret behandlat dig illa i ”Insemination-gate”. Du är krönikör, du SKA uttrycka dina åsikter och alla måste inte hålla med, men det här visar bara hur företag vänder kappan efter vinden när det passar dem. Jag tycker det är bra att du lyfter upp känsliga ämnen och tar upp BARNETS perspektiv i sammanhanget. Det är en etisk diskussion som man aldrig kommer ifrån. Jag har själv ett barn som tillkommit med hjälp av IVF. Det finns en pappa och det är vårt biologiska barn, men det fanns embryon som förstördes efter fem år p g a lagen. Var det rätt? Vi vet inte hur vårt barn kommer att reagera i framtiden. Det finns en etisk dimension i all konstgjord befruktning. Detta är saker som kan lyftas fram och insemination med okänd donator ställer ännu högre krav på den etiska diskussionen. Att vi vågar diskutera detta och säga vad vi tycker är viktigt, oavsett vad andra tycker. Tack för att du tar striden, Malin. Du har visat att du har ryggrad.

 4. Annie skriver:

  Nu blev jag nyfiken på vilken film det var? Så vet jag vad jag ska undvika att lägga ut dryga 100 spänn på.

  1. Svar kommer inom kort! (Eller inom inom ca en vecka i alla fall)

 5. Denna dagen, ett liv. Älskar den svarta humorn! Malin från Skaftnäs fick mig och sambon att skratta under många tuffa stunder livet som småbarnsförälder bjuder på. Men ibland är det tungt OCH svårt att skratta åt. Jag skriver lite om det för 24 Kalmar i bloggen med den något bajsnödiga titeln ”52 nyanser av föräldrajaget”.

  http://bloggar.24kalmar.se/52-nyanser-av-foraldrajaget/

Comments are closed.

LOADING..