Helgen, och hur många barn hade jag nu igen?

I lördags hade Joachim match och direkt efter det åkte han ut med Mårten och Anders till Skaftnäs för att ha myshelg. Anders, som gjorde lumpen i kustjägarna var dock klädd som om han var på väg till ett FN-uppdrag. Någon hånade Joachim som hade Dieseljeans och fintröja och sedan försvann de med sina metspön och chips.

Kvar stod kvinnfolket och vinkade av dem.

”Jag står här för att jag ska låsa vår bil när Anders har stängt bakluckan, varför står ni här?” ville Åsa veta.

Sedan började vår kväll som blev matig sallad med gott köpebröd, äppelpaj och glass samt bubblor.

Först var det fredag morgon och han var så glad och lycklig. Sprang med endorfimer i blicken gjorde han. Sedan såg han grinden och då var han tvungen att tveka lite och säga ”Åka hem”. Och då var jag tvungen att spela den där mammateatern vi alla sysslar med ”Nu ska du ha JÄTTEROLIGT med dina kompisar!”

Det var fredag och jag hämtade honom i solen. Vi leker alltid ute en timme innan vi går in, det är lag. Det är också lag att jag tittar på klockan och undrar om den där himla timmen, som gör att jag kan känna mig som en sportig mamma, är över snart.

På lördagen var jag tvungen att åka ner och hämta en tröja i ett klubbhus. Jag har aldrig haft en märkligare outfit. Mysbyxorna som jag nyss skrubbat badrummen i, coola kängor som fortfarande var klibba från oljevax (jag kan ha tagit för mycket) samt finkappa från Rodebjer. Till detta den vidrigaste Britney-tofs Kalmar har skådat.

På söndagen såg vi storasysters match. Och med såg menar jag: vi såg inte ett halvt inkast på grund av HERREGUD JAG HAR GLÖMT HUR DET ÄR ATT HA EN TVÅOCHETTHALVTÅRING SOM INTE VILL TITTA PÅ FOTBOLL. Jag köpte en glass för att han skulle sitta still i åtminstone de fem minuter det tar att äta upp, men den planen gick i stöpet eftersom han åt upp den på väg tillbaka från kiosken.

Det blev söndag kväll och han var naken på grund av potträning.

Jag jagade honom. Han fick spritt i benen och galen blick.

Jag började sjunga Benny Hill-musiken och jaga honom runt matsalsbordet. Sedan fortsatte han på egen hand med både ljud och spring.

Vi andra satt i soffan och undrade vad i hela friden vi gjorde innan vi hade en naken herreman som sprang omkring och var söt och älsklig.

Lite senare på kvällen gick jag igenom bilderna och oups. Jag har visst bara fångat en enda unge.

  1. Ida skriver:

    Då undrar jag var du har köpt skorna

    1. Kavat. Modellen heter Borgvik!

  2. Ebba skriver:

    Åh vilka gulliga kläder på första bilden, de med björnen! Varifrån?

Comments are closed.

LOADING..