En GETEgod jul som gör goat

 

ActionAid har en gåvoshop där man kan köpa julklappar som verkligen gör gott. Där kan du bland annat köpa gåvokort för bybarnmorskor. Det är min favorit (eftersom jag skulle vilja vara en i min by).

En annan viktig gåva i ActionAid’s gåvoshop är getter.  Getter finns representerade i många av de projekt som ActionAid bedriver eftersom just geten är ett bra exempel på hur människor kan ta sig ur fattigdom. För att hylla geten har ActionAid i år lanserat ett julalbum ”All I want for Christmas is a goat” som jag just nu lyssnar på via Spotify.

Jag är så trött på de utslitna julsångerna som manglar öronen ömma att getens skrik blir som varm glögg i själen. Albumet har redan blivit en snackis internationellt – prova själv att lyssna via Spotify eller Youtube.

[youtubeplay id=”RLIuDqU7n5w” size=”medium”]

 

Och vem älskar inte geten? Så himla getefin är den och låter vackert gör den också.

Ge bort en get, men inte den här. Den luktar så gott så jag tror att jag behåller den.
//

  1. Anna skriver:

    Tack för tipset Malin! Gav en sån get till min pappa i julklapp eftersom mamma aldrig låter honom skaffa sig en riktig. Spelade även skivan som ledtråd till rimmet för honom och det ledde till många goa skratt innan han kom på vad han fått i julklapp!

Comments are closed.

LOADING..