Jasmina tyckte att det var SVINTRÅKIGT

att jag bloggade om en film.

Så här kommer ett tips till.

DOX!

Just nu, i detta nu.

Om sockret.

Jag är ingen sockerälskare, men människor som tycker att socker är satan och ska bort från kosten helt och hållet provocerar mig till att vilja snorta socker från bordsskivan till frukost.

Jag tycker inte att företag ska komma undan med att lura i konsumenter ohyggliga mängder socker i varor där det är dolt.

Men jag tycker också att människor ska få äta fika ifred utan att känna sig som en person som bajsar i duschen.

 

 1. Eller hur?! När folk likställer socker med att knarka ja då blir jag bara helt upprorisk och beställer in en bit Budapestrulle. Till. Och njuuuuter!

  1. Så ska man leva livet: Låta andra människor provocera en till dumheter, I love it!

 2. JMC skriver:

  Hanna – har inte sett filmen, men Jacob vet vad han snackar om. Mer påläst får man leta efter. Precis som han skriver, max10 procent av energin från socker (vilket våra kostrekommendationer också föreskriver) funkar och därmed kan en helgfika inkluderas i en i övrigt hälsosam kost utan mycket tillsatt socker. Jag skulle önska att folk kunde sluta lyssna på fanatikerna, men det är lättare sagt än gjort.

 3. Hanna skriver:

  Dock är nedan länkad artikel rätt intressant när du nu hänvisar till samma film. Att bara hälla i sig socker är såklart inte bra. Det tror nog ingen.. Men att lägga fram faktafel och snedvrida allt så att det passar en plot, inte heller bra. Inte konstigt att vi får en skev kostbild i vårt samhälle, när allt är så extremt hela tiden.

  http://tranastyrka.se/hur-du-gor-en-storsaljande-men-usel-dokumentar-om-kost/

 4. JMC skriver:

  Jag råkar vara utbildad dietist en gång i tiden och kunde inte hålla med dig mer, Malin! Det är en dos-fråga. Ingen skriver under på att det är hälsosamt att häva i sig litervis av läsk och kilovis godis åt gången, men en fika med familjen på helgen är bara trevligt. Det som är farligt är när man börjar tänka svart eller vitt. Lite av varje i rimliga proportioner är det som håller i längden.

 5. Ewa skriver:

  Jag tillhör dem som tror att socker är långt mycket skadligare än kött, fisk, skaldjur etc. Kött t ex innehåller nödvändiga proteiner medan socker innehåller …. …. nej, just ingenting.

Comments are closed.

LOADING..