Min reskompis!

Vi har aldrig träffats.

Och nu ska vi resa tillsammans.

Bo tillsammans i ett tält och värna oss mot elefanter och myggor.

Umgås hela dagarna, prata strunt hela nätterna (eller så somnar hon och jag får ligga ensam och lyssna efter ljudet av geparder ”som vill ha en kvällsmacka”)

Joachim älskar mig. Han tror på mig.

”Du vet att det inte är som på Gran Canaria?”

”Tack Joachim”

”Du kan liksom inte gå ut på gatan mitt i natten för att leta internet”

”Okej, då vet jag”

”Och på safari, du kan inte gå ut ur tältet på natten, det liksom inte så att de låser in djuren på kvällarna”

”Vilket bra råd”

Men vadå inte låser in djuren? Det förstår jag. Men visst låser de in oss? Eller är det blott en tältduk mellan mig och lejontassar som river ihjäl mig till döds? För jag tror liksom inte att det räcker med att dra upp dragkedjan och lejonet bara ”Oh no, det är låst!”

Kiss kiss kiss.

 

 

 

 

  1. Välkommen till Kenya! Ni kommer att få det härligt och bli rejält utmanade tankemässigt. Ha inte för bråttom med att sortera intrycken och dra slutsatser, ta med några längre kjolar (knälängd!) för olika besök och dränk händerna i handsprit en gång i kvarten. Och njut!

  2. Ha,ha. Malin du är så rolig. Anna, sov nog inte i Kenya. Så gott som alla ”camps” här i Kenya är ”fenced”, vilket betyder att utkanten av hela området är avskärmat med taggtråd eller annan typ av barriär för att hålla de större djuren på avstånd. Du kan säkert slinka ner till receptionen om kvällarna med andra ord…

    Glada häslnignar från en annan gammal meppare som numera bor i Kenya

  3. Du verkar vara en klok person och du skriver verkligen njutbart. Lova nu att du inte blir som alla fjollor (av båda könen) som reser till Aaafrika (som är en kontinent) och sen utgjuter sig om de stackars små afrikanska barnen. Väldigt många människor i väldigt många afrikanska länder lever vanliga liv med jobb och bil och telefoner. Samtidigt som många är fattiga, mycket beroende på våra europeiska förfäder. (Läs Göran Collstes utmärkta bok ” Rectificatory Justice”. Den ger perspektiv.) Och så blir du inte en av alla fjolliga halvkändisar som gör fåniga uttalanden efter en dag i slumkvarteren.Kenya är magiskt; vackert, grönt, korrumperat, vardagligt, rikt och fattigt om vartannat. Och det är lätt att vara med Kenyaner! Njut och lär!

  4. Jag har sovit i ett helt vanligt tält, mitt i en afrikansk nationalpark med en kompis som enda sällskap och åskan mullrande i fjärran. Har nog aldrig sovit så dåligt i hela mitt liv, men vilket minne att vårda ömt så här i efterhand. Minus det där djuret som var inne i tältet förvisso…vi vågade aldrig kolla vad för slags djur det var, men det lät som en man med strl 45 iförd tunga stövlar…sen hade vi några hyenekompisar utanför tältet också ja, fick reda på det i efterhand (turligt nog) efter att ha härmat ljudet som dem gav ifrån sig framför en erfaren safariresenär :-)

  5. Ååååå, vad jag blir avis! Mina två favorit-bloggare tillsammans på en resa, gissa om jag skulle vilja vara med?? Ska bli så spännande att höra allt om er resa!

  6. Min familj hänger mycket på Entumoto, och som jag fattat det är ”tälten” rätt LÅNGT ifrån den sortens tält man sover i på Hultsfred… Och det patrullerar vakter som håller koll på att ni inte får oväntat besök. Jag känner mig rätt trygg med att ni kommer hem igen med fingrar och tår i behåll.

  7. Hummm, regeringen avråder från att resa till vissa delar av Kenya, var försiktig! Kanske det är läge att se till att ni inte behöver bo i tält? Det låter inte så säkert i största allmänhet. Fast det klart, om en elefant inte gillar läget kan den göra kaffeved av en bungalow på typ 10 sekunder också…

Comments are closed.

LOADING..