Outfit bara

Jasmina och Mårten och Mona har varit i himla Kroatien men nu är de hemma igen så att Jasmina och jag kan äta lunch och bara SKVALLER SKVALLER SKVALLER SKVALLER SKVALLER SKVALLER.

Skakade fram en gammal finkjol som jag aldrig använder på grund av för få fin-fester för fina fiffi.

Kjol och bara ben är underbart, men det ska bli skönt för alla medmänniskor att slippa se mina blåslagna lemmar. Vad gör jag? Hur blir det såhär?

Idag har jag kolumn i Aftonbladet HÄR, ska recensera Per Andersson (HÄR hittar ni mina recensioner av Angelica Ström, Hannah Akuffo och Maher Zain), skjutsa till teaterläger, spela in podd samt njuta av regnet utanför. En ganska bra dag blir det, tror jag.

 

  1. Anna skriver:

    Fredagshus var länge sen …?

  2. Bettan skriver:

    Var har du hittat den härliga t-shirten, som inte kletar fast runt kroppen?

  3. anna1 skriver:

    @Annelie: precis så är det! I Sverige har man aldrig niat ”uppåt”! Man använde alltid titlar och den som inte hade någon titel att tala om var ni. Dvs affärsbiträdet, kusken, städerskan och hembiträdet var ni, medan doktorinnan, direktören och kandidaten var just sina titlar och aldrig, aldrig någonsin ni! Det hade varit en ren förolämpning.

  4. Nu lyssnar jag på podd igen :) HSP-avsnittet där ni (mest Elin) säger att man ”niar” folk som är äldre, inte yngre. Vilket är fel. Vilket min mamma lärt mig. Vilket hon även lärde en yngre förmåga i en matvaruaffär som niade min mamma varpå mamma skällde ut hen. Tydligen har vi aldrig niat av artighet i det här landet, det är ett missförstånd som spridits. Vi har istället niat av precis motsatsen – ni sa man till folk som stod under en i rang. Förstå min mammas indignation som blev niad… Hahaha :) Jag googlade en gång och läste mig till att det faktiskt var så, det är inte bara min mamma som hittar på.

Comments are closed.

LOADING..