Ericas jobb

 

”Hej
Jag behöver verkligen din hjälp. Jag ska byta jobb efter årskiftet och vill uppdatera min garderob. Jag har en bild av hur jag vill se ut. Men jag hittar inget när jag försöker surfa för inspiration. Projektet ny och fräsch garderob blir liksom för stort.
Jag vill se officechic/officesmart ut. Men jag vill inte se ut som den där tantiga sekreteraren som jag ser framför mig. Jag vill se ut som den kompetenta 36-åring som jag är. Jag vill klä mig i snygga byxor med blusar och dressade klänningar och kjolar. Jag är en person som alltid är väldigt varm vilket gör att jag ogärna gå i varmare tröjor eller lager på lager. Jag är 173cm lång och bär på en del extra kilon så jag känner mig inte särskilt bekväm i korta kjolar eller bylsiga kläder. Vill visa mina former på ett sjysst sätt. Aja nu har jag svamlat på länge nog.. Jag hoppas verkligen att du kan hjälpa mig!

Just ja, skor alltid så svårt att få till det med skor… Vill inte gå i pumps, inte jämt i alla fall. Vill mycket hellre gå i boots/stövlar under höst-vinter-vår.

Tack för en fantastisk blogg!!”

Svar: Nu ska vi fixa det här tillsammans Erica. Det är flera som har mejlat mig om detta, så nu ska vi en gång för alla kitta oss för en snygg jobblook som varar livet ut. Minst.

Fast inte jag då, eftersom min jobboutfit alltid är ”Bridget Jones när hon är ensam i smutsiga underbyxor med glass och powerballader”.

Men ni andra, lev era liv! Älska! Skriv ner tre positiva saker om er själva i en bok! Eller skit i det och skriv ner tre saker ni hatar med varje facebookvän ni har! Klä er snyggt!

Vi börjar med svarta byxor, eftersom det är det bästa som finns.

De här är så fina och har så bra längd att det inte är klokt.

rodebjer-aston

Och ett par Hope Krissy.

hope-krissy

Den här kostymen. Kanske för dyr, men önska önska runt i ring, snart är det julafton.

hope-the-one-blazer-black-stripe-look-64112723961

Och på tal om dyrt, kolla vad jag hittade på H&M och som inte är dyrt!

hmstriped

En tunnstickad tröja till alla snygga byxor måste man också ha. Men en ringning att dö för. Som denna.

otherstoriesknit

Och till den tröjan, ett halsband

halsbandblankens

Och en blå sidenblus, se så fin. 

otherstoriesblus

En ursnygg skjortklänning.

otherstoriesdress

En skön klänning att klä upp eller klä ner.

warehouse-crew-neck-midi-dress-grey-62-10061708-1-big-hr

Och slutligen två par stövletter som funkar till all of the above. De här:

billibi

 

Och de här

otherstoriessko

 1. Sara skriver:

  Jag har aldrig testat själv att beställa med numera finns det flera hemsidor där man själv kan lägga in sina mått och få kläder uppsydda efter dessa och det är inte ens superdyrt längre. Dessutom kan man bestämma tyg och göra ändringar i modellen om man vill. Kan kanske vara vettigt om man vill ha några bra basplagg i sin kontorsgarderob och har svårt att hitta något som sitter bra? Fast googla omdömen innan ni beställer.

 2. Malin skriver:

  Jag är också 173 och ”fyllig”… fint ord ;) Köpa kostym från HM eller Hope Krissy-byxor som fanns upp till strl 40 är ju något jag kan göra i mina drömmar… Så jag håller med Johanna.
  Men halsbanden var fina, och de bruna skorna.

  1. För ett halvår sedan skrev jag det här inlägget, då en läsare efterfrågat precis det som du och Johanna beskriver.
   http://blogg.amelia.se/malinwollin/2016/03/24/mode-for-alla/
   Jag skulle önska att modebranschen vaknade upp och såg potentialen att utöka alla kollektioner upp till storlek 48 eller 50 så att inläggen inte behövde delas upp efter mina läsares kroppar.
   (Hopes byxor finns i storlek 42)

 3. Erica skriver:

  Åh tack så hemskt mycket!! Jag älskar vissa av de plagg du visar i inlägget och skorna är ”to die for” :D
  Blev så himla glad att du faktiskt gjorde ett inlägg av min fråga, det hade jag inte vågat hoppas på. Nu har jag absolut lite mer riktning på vad jag söker efter :) Tack!

 4. Karin skriver:

  Skulle vilja tipsa om House of Lola. Deras kläder passar alla kroppsformer och är sköna och funkar för kontorsjobb. OBS! Är ingen Lola-säljare utan bara fast helt enkelt :-).

 5. Johanna skriver:

  Men Malin, nu blev jag besviken… Alla kläder passar ju någon med DIN kroppsform. Blev sjukt glad och förväntansfull och scrollade snabbt som aldrig förr för att se vad min postgravida kropp skulle kunna klämma i sig vid kommande jobbintervjuer. Kan du inte leta lite till, och tänka ”kickassnygg outfit för lite frodigare ladies”

  1. Min smak är min smak och om jag vägde tio, tjugo eller trettio kilo mer så skulle jag klä mig i samtliga plagg. Jag förstår inte riktigt hur du menar? Vilka av de kläderna kan en ”frodig lady” inte bära?

Comments are closed.

LOADING..