Fråga-Svar. Del 6 Joss

 

”Jag är uppvuxen i Kalmar och är född samma år som du, men bor i Stockholm nu, så jag är nyfiken på vilken skola du gick i och var du ”hängde” nånstans. Vad tycker du är det bästa och sämsta med Kalmar? Vad tycker du är befriande/störande när du kommer till Stockholm jämfört med Kalmar?”

Svar:

Jag har förträngt allt. Jag tror att vi brukade gå till Fiesta, Zorbas, Graffiti och Fyra kök.

Bäst med Kalmar är närheten till havet och storleken. Det lät inte bra. Som att ge någon en komplimang genom att säga ”Det bästa med dig är att du är lång”. Så hemskt. Men Kalmar är bra, jättebra. Annars skulle jag ju inte bo här, eller hur?

Sämst med Kalmar är att jag måste byta i Alvesta när jag åker tåg till Stockholm.

I Stockholm är ingenting direkt befriande, jag håller alltid jättehårt i min handväska och sådana saker. Men jag älskar Stockholm, doften av tunnelbanan, den vidriga stanken av korv utanför Åhléns City. Allt.

Jag stör mig på att många som bor i Stockholm inte är lika trevliga som människorna i Kalmar.

Men vad vet jag, de kanske har missat tunnelbanan varje gång.

 

 

 

LOADING..