Jul. Dag 2. Julafton

Aktuellt så det förslår. Julafton!

På julafton ska man vara röd eller fin eller både och. Dagmarklänningen från promoveringen plockades varsamt fram från sitt skyddande fodral.

 

Leka med fjost-pyssel i väntan på maten.

Leka med snapchat-pyssel i väntan på maten.

Varje år köper vi varsin julklapp som väntar under granen på morgonen. Någonting att sysselsätta sig med. Fyråringen fick ett set med tidning och pryttlar från Frost, åttaåringen fick Kalle Anka, tolvåringen fick ett magasin om Youtube och fjortonåringen, vad köper man till henne? Jag ville inte köpa königt men det är svårt i den åldern. Så jag gick på intresse. Eftersom hon tycker om kläder så köpte jag ett modemagasin.

”Vad ska jag med det här till?”

”Jamen du är ju intresserad av kläder”

”Ja, men det här är ju bara om trender och sånt”

Att vara förälder- en ogörlig syssla del 458793.

Det där halsbandet försvann och kastades tillsammans med presentpappret. Det var billigt, men ändå: kan någon uppfinna en stängning som håller?

Hon beställde en klänning som jag ”gett mitt tillstånd till”. Den var inte tillräckligt tight och jag fick ”höra words”. Men det slutade lyckligt. Det gör alltid det med tonåringar, har jag lärt mig. Hur hårt det än blåser på känslohavet så mojnar det mot kvällningen. Man slåss mot ett lejon på dagen och när mörkret sänker sig ligger en kärlekstörstande kattunge i knät och spinner tryggt. För det är ganska bra att ha en mamma. Om mamman bara står kvar och håller god min i hysteriskt spel.

Om man är extra söt kanske maten kommer fortare.

Det spelar ingen roll hur gammal jag blir. Denna syn är alltid creepy.

Jag sa ”Du har INTE hängselbyxor på julafton”.

Sedan köpte jag de här. På grund av hennes kärlek till hängselbyxor, på grund av min kärlek till henne.

Mys framför Sanna och Kalle. Pappa somnade lagom till syrsan. TRADITION!

Mys framför Sanna och Kalle- The photo bomb edition.

Julaftonsavslutning med Joachims släkt. I bakgrunden Joachims coola kusin Amanda.

LOADING..