Skönhetsrecension- Nagellack!

Jag vet att en del av er tydligt sa NEJ.

Men jag ska bara ägna mig åt detta när andan verkligen faller på. Alltså när jag får andan hårt i huvudet. Det lär inte bli ofta, ni får stå ut.

För vi måste prata lite om nagellack. Livets elexir.

Ibland säger jag saker som ”Utan nagellack känner jag mig naken” men det är ju bara dumheter. Om jag får välja mellan att gå ut med omålade naglar eller råttan bar så väljer jag alltid underbyxor.

Jag använder elvahundra olika skönhetsprodukter men inte en enda av dessa elvahundra produkter är roliga att lägga på.

Förutom nagellacket. Denna av lösningsmedel doftande pillepillritual.

Att slå sig ner under bra belysning, med fingrarna på en skyddande tidning. Först underlack, sedan två lager färg, sedan överlack. Och vips så är jag inte Sue-Ellen, men jag är rysligt nära.

Mavala är bäst i test alla dagar i veckan.
En liten flaska istället för de där bjässarna som står och torkar i botten och gör en sur. En miljard färger att välja mellan och bra pris. Borsten är suverän, man kan nästan inte misslyckas, lacket har lagom konsistens: det rinner inte iväg men det är heller inte tjockt och svårarbetat. Dessutom håller Mavala längre än många andra lack.

Varsågoda att drömma er bort i lackhimlen.

 

 

mavalasweet

Sweet

warmcognac

Warm cognac

mavalabudapest
Budapest

 

mavalalisboa

Lisboa

 

mavala-london

London

Bubblare: Jag har ett lack från Dior som har hållit i över tio år. Det fungerar fortfarande och jag begriper inte hur.

Också väldigt bra: Essie är ett bra lack med otroligt snygga nyanser. Prisvärt och tillgängligt. Snyggaste nyansen, Angora Cardi, får jag alltid frågor om och den finns HÄR

Inte så bra: HM har väldigt snygga lack till bra priser, men kvalitén är ingen höjdare.

Uselt: Sämst av alla nagellack jag provat är Tom Ford. 350 kronor på NK eftersom jag blev så betagen. Det var rinnigt och svårmålat och blev tjockt och omöjligt i konsistensen efter bara ett par veckor.

Överlack: Seche Vite är bäst. Det tycker hela världen, så också jag. Fem plus. Saknar konkurrens. Finns HÄR

Underlack: Kvalitén på underlacket tycker jag inte är så petnoga allvarligt talat, så jag brukar köpa något billigt. Depend har ett som fått bra betyg i Amelia om jag inte minns fel, finns HÄR

 

 

 1. Helena skriver:

  Jag gillar LINDEX gel-lack med ett genomskinligt topplack som gör att det håller jättebra! Först tyckte jag att det var bökigt att måla på för korken som penseln sitter i är så stor, tills jag upptäckte att det är en stor avtagbar kork med en liten under! 😁

 2. Steve skriver:

  Äntligen ett skönhetsinlägg som rör det enda intressanta sminket: nagellack!! Men, nu efterlyser jag en FÖRDJUPAD ANALYS!!! Jag har nyligen fått upp ögonen för att nagellack är en miljöbov o en trolig hälsofara. Fan. Jag har även förstått att det finns flera sk miljövänligare märken. Malin! Jag vill nu att du dels testar dessa märken samt ger uttömmande recensioner av dem. Och dels sätter dig in i hur pass ” miljövänliga” de egentligen är… Detta är ett FÖRTROENDEUPPDRAG! :-)

 3. Karin skriver:

  Har testat många nagellacksmärken genom åren men har nu hittat favoriten. Esse Gel couture. Fuktansvärt bra nagellack som håller läääänge och är lätt att lacka med!

 4. Malin skriver:

  Det enda nagellack jag blivit nöjd med är OPI, älskar dom!

 5. Linda skriver:

  Hej Malin!
  Lyssnade på din bok, en mamma blir till. Väldigt bra tyckte jag, du kunde gott skryta lite mer om den! :-)

  Lyssnade inatt på er podcast (bara lyssnat en gång förr), i slutet frågade du :

  Elin VAD tycker du om kristna?
  – du vet vad jag tycker om dom, svarade Elin och det kunde bara tolkas så att hon tyckte illa om kristna.

  Jag personligen tog illa vid mej, och undrade om du hade ställt samma fråga om muslimer? judar?
  Och om du fått samma svar. Inte undra på att världen är ond om en annars klok kvinna fnyser åt kristna. Därmed inte sagt att folk som påstår (märk väl: påstår !) sig vara kristna inte gör elaka saker. Att på riktigt vara kristen är att försöka efterlikna Jesus varje dag, det är inte lätt och man gör fel, men man VILL vara en bättre medmänniska. Vara snäll.

  Varje människa med tillgång till dagsnyheter borde vid detta laget veta att kristna förföljs/dödas/hånas mest i världen idag. kyrkor bränns och folk dödas. (kolla gärna upp martyrkyrkans vänner för mer fakta).

  Det var med hånfulla tankar som också förföljelsen av judarna fick sin början i tiderna…och vi vet ju hur hemskt det slutade.

  Tänk gärna efter , före.

  Tack och hej,
  frid på dej
  ;-)

Comments are closed.

LOADING..