OSCARSKLÄNNINGARNA!

Detta var ett mellanår klänningsmässigt, minst sagt.

På Grammys kan man vara lite crazy banans men Oscars, ingen vill fucka up där, och det märks. Det blir försiktigt. Och vad tycker vi om försiktigt? Inte, tycker vi.

Inte för att någon bryr sig, på grund av tråkigt, men bäst klädda man var Terrence Howard. Jag tar gärna ykket av smokingjackan när han är färdig med den.

Nu till det viktiga.

Vi börjar med de mellansnygga. De var många.

Janelle Monáes klänning hade varit tio plus om man tog bort de svarta sidorna och det fula skärpet. Men hon får skyhögt betyg för att hon vågade vara kul.

Det som räddar Emma Stones annars ganska tråkiga klänning är hår och make som är skapat av änglarna i himlen.

Den här klänningen hade jag älskat om det inte fanns ett skärp rysligare än Donald Trumps nackhår. Tänk ett grönt tunt band istället. Men nu blev det inte så. 

Taraji P. Hensons klänning är inte unik eller nytänkande, men eftersom någon tycks ha sytt in henne i den så får den högt betyg.

Naomie Harris klänning är den jag har ägnat mest tid åt. Jag förbryllas över att jag tycker om den men det är något med det enkla tillsammans med det oväntade som glipan och släpet. Och inte minst: skorna!

Man vet att det är en trist klänningskväll när inte ens Michelle Williams briljerar.

Åh, vad Brie Larson kunde varit årets vinnare om klänningen inte varit extrem upptill. Det är så mycket dramatik i kolen, kaninöron upptill förstör helheten. Synd på ett i övrigt praktfullt exemplar. (minus för tråkig frisyr)

Octavia Spencer vet exakt hur hon ska göra. Detta är så vackert. Frisyr, örhängen och ögonmakeup i perfekt match.

Viola Davis vann både Oscars och Malin Wollins guld för snyggaste klänningen. Perfektion. Men ett bra år hade hon bara kommit fyra.

Och nu till förskräckligheterna.

Vanessa Hudgens klänning påminner mig om en vit spetsbody som mamma hade men aldrig använde. Jag tog med mig den till flickrummet och låtsades att jag var Cindy Crawford framför spegelväggen. Sedan drog jag ner petsgardinerna, stoppade in dem i röven och gick på Oscarsgalan. (Eventuellt är detta ett annat evenemang än Oscars, men hon får vara med ändå)

Priyanka Chopra förtjänar bättre än Sue Ellens överkast (med matchande tygarmband?) Nä fy fabian så hiskeligt med en klänning som ser exakt ut som ett tyg färdigproducerat för strykbrädan. 

Gillar inte mönstret, alls. Men Nicole Kidman får högsta betyg för snyggaste läppstiftet. 

Busy Philips är bästis med Michelle Williams och de anländer gärna tillsammans till galor. Och då är ju frågan: Kan du inte lära dig något av din kompis? 

Jessica Biels klänning har blivit hyllad överallt och det är inte rätt och riktigt. Ska hon få högt betyg för en klänning som ser ut exakt som mina gamla HM-trosor när de där gummitrådarna går av?

Leslie Manns klänning är annan klänning som experterna tyckte om. Experterna har fel. Klänningen ser ut som om designern ritat ett förslag på ett missfärgat gult papper, blivit sur och knycklat ihop det. Sedan fick Leslie det pappret.

Att duschligga med Jamie Dornan är inte masochism. Det är däremot denna klänning som är a paler shade of SVINFULT. Ingen uppskattar en flirt med fyrtiotalsglamour som jag, ingen, men detta är bara sorgligt. Som om någon mördat en gräslig balklänning från 1993, tagit glanstyget och utsatt Dakota Johnson för det.

LOADING..