I annonssamarbete med VISIT HELSINGBORG

Vi mötte våren i Helsingborg! Del 2

När vi kom tillbaka till hotellet på lördagseftermiddagen var vi trötta, men inte hälften så trötta som vi hade varit i en annan stad. Det är på nämligen på något märkligt sätt nära till allt trots att Helsingborg är Sveriges åttonde största stad. Hur vi än gick och gick och gick så var det alltid nära till hotellet när vi vände tillbaka.

Vi hade bestämt oss. Har vi nu fått sviten som erbjuder ett runt badkar, mitt i ett rum, som vi kanske aldrig kommer uppleva igen så KAN vi inte åka härifrån utan ett dopp. Så vi fyllde det med hett vatten och många droppar duschkräm från Rituals och några korn badsalt.

”När badade vi badkar tillsammans senast?” frågade Elin.

”När vi var små?”

Så inte en dag för tidigt med andra ord.

Sämre har vi haft det där vi satt och upplevde något helt annat än baden vi badade i barndomen. När vi var rena och mjuka och skrynkliga på tårna la vi mascara och begav oss mot White Guide-restaurang.

Förrätten på Sillen&MakrillenSaltbakad ekologisk rödbeta med rostade hasselnötter, torkad svamp, friterat vaktelägg från Klippan, vispad brillat savarin och brynt smör.

Åh gode tid, min gom.

Det blev morgon. Vi åt ännu en ljuvlig frukost med den godaste äggröran jag någonsin ätit och mjuka surdegsfrallor innan vi satte oss i bilen mot havskanten.

Mårten skickade ett strängt sms:

”Missa INTE strandpromenaden. Det är ju grejen med Helsingborg. Deras Boardwalk”

Så vi åkte förbi en sväng och fantiserade om hur ljuvligt det måste vara här när det är vår och sommar. En glass och havet och evigheten.Vi försökte ta artsy bild på varandra. Se som vi lyckades!

 

 

 1. Sarah skriver:

  Det är verkligen intressant att läsa någons upplevelse som varit i Helsingborg första gången. Jag bor väldigt nära och har liksom inte tänkt på hur fantastiskt det är egentligen. Försök gå rätt nästa gång, jag är helt säker på att du skulle älska Ebbas. Vi lunchar där ibland på sommaren och man kan få sin hamburgare i en hopvikt Cadillac. Hur fint? Och världens godaste fika.

 2. Jag gillar verkligen dig. Det var sannerligen en bra krönika! Jag undrar varför det inte finns kalsongskydd för män, det borde ju verkligen finnas en marknad för det.
  Ps.1.Det är svårt att kommentera på din blogg, man måste vara ihärdig för att lyckas

 3. Japp, nu vill jag verkligen åka till Helsingborg. Igen. Och gå och äta och gå och fika och ha det bra.

 4. Biggan skriver:

  Jag har ingen aning om vad ni åt och googlar vispat Brillat Savarin och tänker att det är något konstigt franskt som ingen människa begriper. Svar från Google: En härlig krämig och gräddig fransman från 1930-talet. Osten är en så kallad triple creme och berikas med grädde så att torrmassan når hela 75 procent fett vilket ger en enastående upplevelse. Jag dör en smula och önskar mig på stört denna fransman till fredagsmyset. Ack hur trist blir inte rötjutet och brien i kväll.

 5. Maria skriver:

  Funderade ett tag på om det är så att jag har nollkoll eller om det är så att du testar oss. För inte kan väl en så påläst kvinna som du ha fel. Jag fick helt enkelt kolla upp min aning om att Helsingborg inte är Sveriges fjärde största stad och vilken tur, jag hade rätt och får vara lite besserwisser. Helsingborg är Sveriges åttonde största stad… men det visste du nog som sagt, du skulle nog bara testa oss :-).

  1. Inget test, jag slant! Puss

Comments are closed.

LOADING..