Här kommer Henrik Schyffert och alla rädslorna

Dags för veckans kolumn.

Idag drar jag en lans för Henrik Schyffert, i den mån han behöver en lansdragning.

Man får vara rädd. För allt möjligt.

Jag är rädd för att mina bölder i armhålan ska komma tillbaka. Minns ni BÖLDERNA?

Jag är rädd för vatten och bryggor och brunnar i kombination med små barn.

Jag är lite rädd för ormar men aldrig när jag badar med Elin för hon plockar bara upp dem mellan tummen och pekfingret och ger dem en puss innan hon släpper ner dem på ett ormhärligt ställe.

Jag är rädd att folk ska skylla sin olycka på fel saker.

Jag är rädd att min clematis ska vara elak mot bebisclematisen.

Jag är rädd på natten när jag har sett urusla thrillers som Shut in.

 

Lite olika grejer. Jag försöker att inte låta någon av dessa rädslor styra mitt liv. Förutom möjligen rädslan för klimatförändringarna och världsledarnas flathet inför dem.

Vad är ni rädda för?

 1. Lina skriver:

  Klockren krönika Malin! Som alltid!
  Jag är rädd för att mina barn ska dö. Men jag tänker inte så ofta på det.

 2. Emilie skriver:

  Biggan ❤❤❤

 3. Biggan skriver:

  Jag var mycket rädd. Hur det skulle gå för mina ungar. Med en mor som aldrig riktigt orkade. Men Jag har tre stora fantastiska ungar som lever fantastiska liv. Ettan på universitetet. Tvåan på Polishögskolan. Trean chef på modeavdelningen på ett större varuhus. De har bevisat att man inte ska vara så rädd. De klarar sig. De går sina vägar om än krokiga ibland. De har gjort bra mycket klokare val än vad jag någonsin har gjort eller kommer hinna göra. De reser och ser världen. De har kärlek i sina liv. De har roligt i livet. Den största rädslan jag har haft har kommit på skam. Jag har haft den där skräcken som jag tror många föräldrar har. Räckte jag till? Nej. Det gjorde jag nog inte. Men de klarar sig ändå. vi har två till som snart ska ut i livet. De har lite mer att kämpa med. Men det finns bryggor att bygga för alla vatten. Sen är jag rädd för krokodiler och för människor som inte är snälla mot krokodiler. Men dem stöter jag inte på så ofta. Så nä. Jag är inte rädd. Jag tänker att man spenderar livet med att plåstra. Sig själv och andra. Man spenderar livet med att försöka få ut så mycket man bara kan. Inte fan har man tid att gå omkring och vara rädd. Då kommer man snart upptäcka att man missat en hela skiten.

 4. JMC skriver:

  Vi är rädda för att Malin ska sluta blogga. Gör aldrig det!

Comments are closed.

LOADING..