Eh, nej

Angående min senaste kolumn

Bland det tråkigaste jag vet är att ägna mig åt ”klargörande av publicerad text”.

Men efter en del mejl så skulle vilja stolpa upp ett par saker.

 1. Jag tycker alltså inte att man ska stanna kvar i en relation som är urusel och lida för att man en gång sa att man skulle vara tillsammans för alltid.
 2. Jag tycker att det är bra att man kan skilja sig och skapa en bättre tillvaro.
 3. Jag tycker inte att kärlek är fel.

Här följer tre punkter över vad jag tycker:

 1. Jag tycker att det är viktigt att visa respekt för sitt ex.
 2. Jag tycker att man ska skynda extremt långsamt när  barn är inblandande.
 3. Biggan skrev ”Man får älska utan att tänka på följderna om man känner för det.” Jag tänker inte gå i polemik med Biggan eftersom hon är ett älskat inslag i bloggen. Jag nöjer mig med att säga att jag inte håller med.
 4. Att lyckas vara tillsammans med samma person hela livet utan att bli kär i någon annan är svårt. Det är vad man gör av den förälskelsen (som av någon märklig anledning alltid verkar sammanfalla med personlig kris, åldersångest eller dipp i relationen) som visar vilken person man är. En del verkar tro att man måste lämna sin familj och utsätta sin partner för det hårdaste straffet, att bara träffa sina barn halva deras liv, och det är ju bara så jävla löjligt och egocentrerat.
  Man har alltid ett val.

 

 1. Maria skriver:

  Ja att kärlek kan ta slut fattar jag mkt väl men en sak jag har svårt att fatta är hur man kan kan flytta ihop med en ny partner när man har barn ihop med exet som bara är knappt året. Hur har man hunnit bearbeta det. Ibland läser jag om ngn som ha skilt säg som säger vi kämpade länge länge men till slut fick vi ge upp så har dom ett barn som bara är runt ett år. Alltså hur länge har man kämpat då, inte särskilt länge som jag ser det. En annan sak som slått mig är att de par som båda har lämnat relationer och pratar om att dom bara måste följa sitt hjärta för nu äntligen har dom träffat ngn som dom verkligen älskar och faktiskt väldigt ofta tar det förhållandet slut. Så var det med den äkta äntligen kärleken. Klart dom inte menar ngt illa egentligen med en artist som upplevt många skilsmässor när han växte upp sa nyligen min mamma var slav under sina impulser och jag tycker det verkar som om många är det idag.

 2. M skriver:

  Att träffa en perifer person (en väns vän typ) och höra från henne att ”ja nu har vi köpt en stor lägenhet ihop!”. Vad kul, har ni setts länge? ”Alltså, i ett halvår”. Aha. Har han också barn? ”Ja, de är 1,5 och 3”. Jaha. ”Ja, och jag har redan sagt till honom att jag minsann aldrig tänker hjälpa till att byta en enda blöja!”. Jaha. Men ska de inte bo med er varannan vecka..? ”Ja, jo det ska de! Men jag är färdig med det där med blöjbarn!”. Alltså jag får på riktigt så JEFVLA ont i hjärtat av detta. Jag behöver väl knappast lägga till att de nu efter ett år flyttat isär?

 3. Vill förtydliga lite. Jag älskar Malin och hennes fantastiska sätt att skriva på. Hon är en av mina absoluta idoler. Hon har gått den väg jag skulle velat gå om jag ska vara ärlig. En (sudd sudd inte skriva jävla) hjärnblödning satte stopp för det och mitt tidigare flödande språk. Jag får använda stavningskontroll hela tiden. Ändå så blir det knäppa meningar som inte vill gå ihop sig ibland. Jag skulle aldrig klara att gå i polemik med Malin ens om jag ville. Inte rent tekniskt menar jag. Sen vill jag inte känslomässigt heller. Jag älskar Malin som sagt var. Jag vill inte starta ett bloggkrig om att älska eller inte älska eller på vilket sätt man ska låta bli att bli förälskad. Jag har rätt ofta själv snuddat vid tanken… Hur ska det bli med alla dessa ungar som bor i flock och har hundra olika farmödrar och kusiner och en del är inte släkt med sin syster eller bror. Jag har själv sett skilsmässor där både barn och föräldrar går sönder. Jag förstår också vad Malin menar. Man ska tänka först och älska oskyddat sen. Man ska tänka på följderna och inte skada sina barn och eventuella ex mer än nödvändigt. Det du gör mot ditt ex gör du också mot dina barn. Glöm aldrig det. Så ska vi fostra våra söner och döttrar. Vad jag menade var bara. Möter du en människa som valt att leva på ett annat sätt så kan du slå skallen blodig för att få hen att tänka annorlunda. Det finns och det kommer alltid att finnas människor som älskar först och tänker sen. Låt oss omfamna dem och deras ungar också. Vem vet vi kanske lär oss något på vägen? P.s. Jag älskar att man kan ha olika åsikter och debattera. Tack o lov för den fria debatten. P.s igen. Sa jag att jag älskar Malin även om hon tycker att jag tänker käpprätt uppåt väggarna.

 4. Frida skriver:

  Ja ja ja!!! EXAKT!!! Sina känslor styr man inte över MEN MAN STYR ÖVER SINA VAL OCH HANDLINGAR. Liksom en av de mest framträdande sakerna som särskiljer människan från övriga däggdjur..

 5. Åh hjärtevännen. Jag förstår dig så väl. Man skall alltid sätta barnen främst. DET håller jag med om. Kraaammm

Comments are closed.

LOADING..