Pasta och hat och Flashback och Judge Judy

Att leva med ett kokojobb.

Idag blev det stressigt utan förvarning. Gillar inte de dagarna. För det mesta vet man ju kvällen innan ”imorgon blir det stressigt som faen, men nu är jag förberedd.”

Idag visste jag ingenting förrän STRESS.

Men jag hade en målbild. Om jag klarar av allt jag ska klara av innan lunch så ska jag göra min älskade tomatpasta och titta på Judge Judy.

Jag älskar mitt liv!

Vill ni ha receptet?

Koka spaghetti väldigt al dente. Nu är ju detta tagliatelle, men det är fel, tagliatelle passar bäst till krämiga såser.

Fräs schalottenlök och vitlök i lika delar smör och olivolja i någon minut. Ös på med salt, svartpeppar, oregano, lite vinäger och lite flytande honung och låt det gifta ihop sig vid första ögonkastet.

Häll över kvalitetstomater krossade på burk. Låt puttra upp.

Blanda sedan i pastan och låt den suga åt sig av allt det ljuvliga.

Avslutningsvis klipper du med sax en mozzarellaboll i trettio bitar, saltar och svartpepprar. Och så kronan på verket: ringla olivolja över osten, eftersom olivolja inte är olja, olivolja är världens godaste krydda och livets elixir.

Klart!

Leta upp Judge Judy på Sjuans play och njut din bästa lunch någonsin.

Detta är en så himla fin del av mitt jobbliv.

Här kommer baksidan:

”Sök hjälp ditt jävla pyscho! Idiot, självhatande kräk! Flytta till Afrika ditt äckel”

Mejl angående veckans kolumn.

Så trevligt.

När äldsta dottern kom hem gick vi in på Flashback och läste tråden om mig och denna text. Det var lite fitta hit och dit, och man kanske inte ska visa sina barn hur hatad man är, men det var en rolig stund.

 

 1. Hej hopp!
  Sitter och läser igenom bloggen (brukar spara typ 1-2 veckors inlägg för trevlig streckläsning, typ som min sambo ((och resten av världen))gör med serieavsnitt) och käkar precis en svingod pastarätt.

  Har du provat Valios MiFú än? Förutom att namnet får mig att fnissa (så himla roligt att säga… MiiiiFU!) så var det hyggligt. Det är typ marinerad keso minus keso-vattnet.
  Kokade ihop en förpackning MiFú med tomat och ört-smak med en tetra krossade tomater och ca 2 dl kokosmjölk. Krydda extra med peppar, salt, vitlök.
  Servera med pasta (jag kör sojabönspasta) och lite (skoja, MASSOR) riven ost.

  Löjligt gott.

  Din kolumn var också löjlig. Löjligt bra. Det är så uppenbart vitt att bolaget borde dra sig i öronen och sticka kukarna i brännässlor.

 2. Maria skriver:

  Blir för första gången sugen på att skaffa ett konto på Flashback, så att jag kan skriva fina saker om dig i din tråd. Du visar väl din dotter alla bra saker dina fans skriver om dig här? Du är fantastisk!

 3. Vad ledsamt med allt hat. Blir så trött på skiten. Går nu över på mera positiva tongångar: bra skrivet! Fnissade förtjust åt alla ”VITT!” som du har med i texten!! Håller med din man om att programmet är för långt, jag tycker också det är tradigt med programledaren som jag helst vill vifta bort.
  Ditt pastarecept ska jag absolut prova.
  Nyss läst din senaste bok och går nu och tänker på den. Så gör jag när jag läst något som fångade mig. Tack! Ser fram emot nästa bok.

 4. Shu skriver:

  Så sällsynt med en person som tar ”någonannans” strid. Min strid.
  Kram, svenska eritreanen <3

  1. <3
   (Anmäl dig till nästa säsong!;)

 5. Eva skriver:

  Man på riktig… Hur faan orkar folk?! Och hur orkar du? Du är bra!

Comments are closed.

LOADING..