Den ljuva och den djävulska

Sommarlov. Mer än lovligt jobbigt och förhoppningsvis lite kul.

Tre skolavslutningar idag.

Yngsta barnet i sängen i morse:

”Ska jag till kyrkan?”

”Nej, du får vara i kyrkan när du går i skolan.”

”Men alla som är födda får vara med i kyrkan.”

VEM SA DET TILL HONOM?

”Du kommer inte tycka att det är roligt att sitta en timme i en varm kyrka, det är bättre att du är med dina kompisar på dagis.”

Och så fick det bli. Aldrig aldrig aldrig att jag tar med mig en hal ål in i ett fullsatt kyrkorum.

Efter avslutningen åt vi buffé, efter det glass på Ben&Jerrys.

Sedan gick vi till bilen. Och då började sommarlovet.

Bråket började alltså innan vi ens kommit hem. De började kasta en ryggsäck (med SKRIDSKOR i, eftersom någon inte rensat sin plats i skolan). Jag försökte vara lugn och tänka att de får lösa det själva, tills jag fick en MED (eller vad metallsulan på en skridsko nu heter) på min arm. Då kastade jag ut ryggsäcken på parkeringen.

”Och du ska vara den mogna”, sa det allra uppstudsigaste av mina barn.

”Du kan vara mogen”, sa jag. ”Och när vi kommer hem ska vi ta fina avslutningsbilder framför busken så att alla mina bloggläsare tror att ni är härliga, OKEJ? ”

Inte sant.

Inte sant. 

Inte sant.

När de kommit in gick båda ner i källaren där äldsta barnet satt med en kompis. En hade paxat stora datorn, men den kan man inte spela Sims på så den ville det andra barnet ha. Det började slitas i armar och skrikas i vild panik.

Jag ville vråla ”helvetesjävlasatanspissfanjagblirsåjävlatröttpåerjagvillskaffaandrabarn” så ett åderbrock bröt ut på ett ställe dit solen aldrig når, men nöjde mig med att skrika ”Ni har haft sommarlov I EN JÄVLA SEKUND”, och slå igen en dörr. 

Ljuv mamma. 

Fin mamma.

Vän mamma som inte säger helvetsjävlapiss och sådant.

 1. Hej Malin!

  Älskar hur du skriver!

  (Jag fick en underbar gåva vid 47, mitt fjärde barn, Adrian. )

  Kram från mig!

 2. Hade avslutning för yngsta sonen (14år) i förrgår. Som seden bjuder skulle avslutningsfika intas på dyrt café på kusten med hela familjen efteråt.. d.v.s. Mamman, Pappan, lillebror, storebror samt bindgalen-då-han ser-vatten-taxen! Som vi väntat hela året på detta… att få betala alldeles för mycket för kaffe och kaka och idylliskt titta på den söta hunden som springer i vattenbrynet. Å så häärligt det är med 1 st nästan vuxet och 1 st vuxet (20 år) barn tänker man…. innan det ”mognaste” av de två barnen bestämmer sig för att kasta avliden svullen blåmanet i huvudet på det andra barnet. Krig sker och taxen som först jagat livet ur en vacker svan blir nu fullt upptagen med sin nya mission i life…. hämta kastat manetslem så frenetiskt att han senare kräks i bilen. Tänk… vad livet är fullt av överraskningar ändå… å ändå inte.

 3. Linn skriver:

  Varifrån är hennes underbara randiga dress? 😊

 4. Skena heter det, inte med, men det kanske kändes som en med?
  Här ska det pott-tränas under lovet. Kul. Varje mammas semesterdröm. Torka piss och tvätta.

 5. Terese skriver:

  Men kommer ni inte ihåg hur det var. Jag och min syster bråkade ofta, för att det var kul. Eller ja, vi var så j-la förbannade på varandra just där och då, men lite senare bråkade vi med varandra igen, för att det var det mest underhållande vi kunde komma på för tillfället. En kompis till mig hade det tvärtom: de fick aldrig bråka för sina föräldrar. ”Vi har inte hittat till varandra och vi har så mycket outrett, för vi fick aldrig ta fajterna med varandra”. Så, låt dem bråka och köp såna där hörlurar som reducerar brus. Då låter de lagomt avlägsna och ni hör när det är på blodigt allvar. Den som först orsakar ett utbrott från någon förälder, får ansvara för disken i två dagar.

Comments are closed.

LOADING..