Slemmet på min mage

Slemmigt men gulligt.

När det regnade häromdagen plockade hon in ett par sniglar. Fjortonåringen alltså. Hon gjorde alltid så när hon var liten. Plockade in och placerade på sitt rum, sedan trodde hon att de skulle stanna där. Sedan blev det gråtfest och vild snigeljakt i hela rummet.

Att vänta på en bebis är att vänta på att en snigel ska gå över vägen. 

Givetvis började de älska med varandra. Givetvis. Så typiskt män att bestiga första bästa hona. Eller är det en hona som bestiger en hane? Eller är det två honor som slåss? Eller är sniglar könlösa? Har sniglar en slempropp när de är gravida? Och hur ser de i så fall skillnad på slemproppen och övriga kroppen? Och det där snigelspåret de lämnar efter sig, hur vet de att det inte är slemproppen?

 1. Sus skriver:

  My god…. hoppade bara till när jag såg bilden/bilderna!!!
  Har snigel-fobi. Ja,man kan faktiskt ha det.
  När det har regnat ute och jag är ute och går med hunden går jag med rysningar hela tiden pga. alla äckliga sniglar som krupit fram på gångbanan. Värst är de stora snäckorna men jag tycker alla sniglar är äckliga; små, stora, bruna, svarta med och utan hus. Så det här var hemska bilder. I mina ögon iallafall *ryser*

 2. skriver:

  Och den stora frågan, hur FÖDS sniglar? Föds de med snäcka? HUR???

 3. skriver:

  Ouii va äckligt!
  Måste va tufft va på tkocken i värmen puh!!

 4. Qajsa skriver:

  Sniglar är hermafroditer, dvs två kön samtidigt. Under själva akten väljer de hane eller hona, men de kan lika gärna byta nästa gång. Sedan lägger de ägg, så det är nog inte tal om en sådan slempropp.
  Om man ska vara riktigt, riktigt petig är djuren på bilden snäckor, inte sniglar. (Jfr slug/snail; snigel/snäcka.)

Comments are closed.

LOADING..