Så, nu har jag provat en gång

Sabla surfrö.

Jag ville så himla gärna odla något från frö. Att köpa färdiga växter och ”plantera”, är inte det exakt samma sak som att köpa en Billys panpizza, lägga in i micron och kalla det hemlagat?

Jag köpte tomat, basilika och ringblomma och planterade i det varmaste fönstret. Jag satte även ett par citronkärnor.

Nu, två månader senare, har de blivit tio centimeter stora. Och det här var nästan det tråkigaste jag gjort i hela mitt liv. Dessutom är basilikan gul.
Kul.

Det ska bli roligt att smaka tomaterna. När de är klara i november.

Ringblomma. Vad ska jag med ringblomma till? Göra ett halvt gram ringblomskräm?

 1. M skriver:

  Jag är ingen expert, men jag håller med övriga talare, dina plantor behöver mer utrymme.
  Ringblommor ska nog inte odlas i kruka. Har försökt det själv någon gång och det blev inte så lyckat.

 2. Biggan skriver:

  Det är nog så att frösådd är lättare i växthus. Men jag håller med Annapanna att du måste fortsätta att ge plantorna kärlek. De måste ha större plats för fötterna nu. Basilikaplantntorna är många nu och behöver delas på och tomaterna måste ha mycket större kruka. Ringblomman sätter du på en solig plats i trädgården så brer den ut sig och det blir fler blommor. Allt ska gödas och vattnas. Eller också skiter du bara i alltihop och är nöjd och tänker ah.. det där var inget för mig nu har jag provat.

 3. Malin skriver:

  Snygga plantor, tycker jag! Täta och fina. Lite flytande näring en gång i veckan, så blir det caprese-sallad till hösten! Ringblomma kanske man kan ha som dekoration på nån efterrätt eller drink? Tror jag också sådde ringblomma, men de har inte kommit upp… Blev du nöjd med era andra fynd från plantbutiken?

 4. OM du vill lyckas lite bättre med det där så behöver du plantera om tomaterna var för sig i mycket större krukor (typ en 10-litershink var). Rensa bort typ häften av basilikaplantorna (du kan ju plantera några av dom i den överblivna tomatkrukan ;) ) Båda två behöver mycket gödsel och vatten :) Jag brukar plantera i ren naturgödsel (köpt på 50 l säck typ på Granngården)
  Ringblomman kan nog vara som den är eller plantera ut den i trädgården, lite gödning kanske :) Förresten kan man äta ringblomma, snyggt i salladen :)
  Eller så kanske du bara väljer att låta dem vara som de är, men det är ju finfina plantor som kommer ta sig utmärkt med lite mer plats och näring :) Lycka till från en odlingsnörd :P

Comments are closed.

LOADING..