VILL NI SE ALLA MINA MIDSOMMARBILDER? JA!

Hoppas att ni inte sitter på seg uppkoppling, för då kommer det här bli en obehaglig upplevelse.

 

IMG_4410

Först åker vi hölass. Det är trångt och sticksigt och det bästa som finns i hela världen. Varför kan man inte åka hölass till jobbet?

Syssling-sov. Vissa pallar inte för midsommartrycket.

IMG_4353

När vi kom fram till slutdestinationen satt det ett ungt par i stillheten, på en filt intill sin bohemiska folkabuss. Ett tyskt par, gissar jag.
Där satt de och gratulerade varandra till den goda idén att åka till Sverige och semestra. ”De hade rätt, alla som sa att det är lugnt och fridfullt i Sverige” sa de kanske innan det kom en väldigt stor traktor med två vagnar fyllda med vuxna och barn som vällde ut mellan gliporna och tog över platsen och stunden. Min morbror och hans fru, som bjuder alla på glass, gav dem varsin glass. Vi stannade ju inte så länge, kanske tio minuter, så de fick snabbt tillbaka sitt fridfulla minne i livet.

IMG_4355

IMG_4351

IMG_4378

Elin bär honom ofta och gärna.

IMG_4392

Baoutastenen. Antingen kan man klättra upp eller så kan man det inte, och då får man stå kvar på marken. En av de bästa uppfostringsreglerna som dessutom kan appliceras på det mesta. Kan du inte klättra upp i trädet själv så är du för liten, kan du inte hitta till stan så är du inte tillräckligt mogen. Och så vidare.

IMG_4413

I mitten av hemfärden stannar pappa och då har man att välja på att plocka grönska till stången eller gå hem (för att bli omkörd av ekipaget efter en stund)

IMG_4431

IMG_4434

 

IMG_5758

Barnbordet. Man ska aldrig blanda vuxna och barn eftersom de slänger i sig maten och utrymmer, och då blir det glipor mellan alla vuxna. De som tycker att barn- och vuxenbord är töntigt och förlegat har inte förstått vad det handlar om.

IMG_5771

Vissa kan inte sitta i bersån utan hatt.

IMG_5784

Här sitter min mamma och pappa med min moster och morbror och deras respektive. Platserna är inte reserverade eller så, ändå blir det alltid deras ände av bordet.

IMG_5814

Anders tycker att det är väldigt roligt att jag är gravid, så jag satte mig nära så att han kunde pilla på magen så mycket han orkade. Sedan startade han en ny trend: manspread med arm.

IMG_5837

Bästa köpet, bästa platsen, bästa hänget, bästa gunget.

IMG_5839

Bästa bilden.

IMG_5857

Den mytomspunna båtfärden då kvinnorna passar barn, förbereder fika och binder kransar. Hoppas att de ramlar i, tänker man. Men sen blir man ändå lite glad när de kommer tillbaka lika många som de åkte.

IMG_5873

IMG_5899

IMG_5922

Tanken var att vi skulle klippa dem innan midsommar. Så blev det inte. Istället plockade vi upp hårtussar från golvet och limmade på. För så ser det ärligt talat ut.

IMG_5934

Här var jag väldigt trött och hade ont i magen som tryckte sig hårt neråt.

IMG_5941

IMG_5952

I år var det Joachims tur att dansa med barnen.

IMG_5961

IMG_5972

Visste ni att min kusin Åsa gick i samma klass som Joachim på gymnasiet? Men då hade jag ingen aning om vem Joachim var och gick på gymnasiet i en annan stad.

IMG_5973

Så tack vare mig är de liksom släkt nu, det var väl en trevlig anekdot?

IMG_4459

Middagsdukning inomhus eftersom det började regna på grillarna.

IMG_4462

IMG_6001

Jag hade köpt en så himla fin klänning från Asos, men det finns inte en enda bild som gör den rättvisa. Måste bära den snart igen och göra snygga piruetter framför kameran.

IMG_6022

Jasmina sitter alltid i ett hörn någonstans och ammar. Sedan flockas folk och säger saker som ”Åhhh” och ”Naaaw”.

  1. JMC skriver:

    Din fina lista på saker att göra utan barn flög iväg med vinden när den fina bilden på Jasmina med bebisen dök upp.

  2. Åsas klänning – fantastisk! Vad? Varifrån? Give me!

  3. Biggan skriver:

    Så mysigt o fint. Man blir så glad av dina härliga sommarbilder! Kram

  4. Jossan skriver:

    Men Malin, om man har en 2,5-åring som faktiskt KAN klättra upp själv. Gärna högst upp i trädet, på högsta klätterställningen, högsta stenen etc etc…och man hela tiden står där och säger ”inte högre nu!” Hur gör man då för att slippa dö av skräck att ungen ska slå ihjäl sig?? Tips tages tacksamt emot!

Comments are closed.

LOADING..