Enkätfråga!

Mamma tror att jag kommer föda tidigt eftersom jag är så stor. Men vem har någonsin hört talas om en sådan teori?

Jag tror tvärtom, jag kommer gå över tiden eftersom detta är en megagraviditet.

De andra barnen har kommit en månad tidigt, fem dagar tidigt, på bf (enligt bm två dagar över tiden, men vem vet när jag blev gravid? Just det) och så fem dagar tidigt.

Så nu är det dags för en sån där vecka 42-grej.

Men tillbaka till mamma, är det någon som har upplevt att stora magar ger tidiga födslar?

 1. Malin skriver:

  Jag har fyra barn. Tre gånger gick jag över tiden och det var då jag hade stor mage :) Nr 2 kom två veckor tidigt och med honom var magen liten hela tiden.
  Lycka till!

 2. Åsa skriver:

  Nä, hade jättemage båda gångerna, men mest andra gången. Gick ändå 16 dagar över tiden – fick bli igångsatt och ungen vägde – tada – 6,1 kg! Han hade kunnat stanna där inne och gona till sig ytterligare ett kilo om han hade fått bestämma själv tror jag. Har nog inget med magstorlek att göra – är väl snarare så att kroppen minns graviditeterna före och töjer ut sig snabbare för varje barn.

 3. Elinor skriver:

  Aldrig hört och har ingen aning!
  Men samma här, har haft relativt små magar (men ganska stora ungar ändå) och båda kom en vecka tidigare.
  Denna tredje gång har jag en jättemage redan nu i vecka 20, ser höggravid ut, har dagligen förvärkar och höggravidsymtom i övrigt. Min mor påstår samma som du, att jag kommer föda vilken dag som helst nu.
  Ska bli spännande att se om din och min mors teori stämmer.. Inte allt för tidigt dock!

 4. Anne skriver:

  Flicka 4750 g, v.42+5
  Pojke 4200 g v.41+0
  Flicka 4400 g, v.41+1

  Det jag hört från förlossningsläkare är att lång menscykel kan vara relaterat till lång graviditetslängd, och faktiskt minskad risk för missfall då gulekroppen kan orka hålla ut tills moderkaksfunktionen är igång. Men stor mage och föda tidigt stämmer nog inte.

 5. skriver:

  Hej Malin! Var GROTESKT STOR om magen med första gossen… så stor att barnmorskan tvivlade på sin kompetens å flyttade bf till minst 2 veckor tidigare… på eget bevåg. Det var antingen det eller en ”gömd tvilling” som hon uttryckte det. Jag förträngde tvillingen å riktade in mig på tidig bf alternativt en alienförlossning. 5 dagar före ursprunglig bf bad jag till gud att han skulle ta tillbaka elefantungen som felaktigt placerats i mig och skulle ligga kvar i ca. 2 år och tre månader till…. 2 dagar senare hade han tid att besvara min bön… alternativt gjorde gubben jobbet åt honom å satte igång förlossningen. Ynka 3 (TRE!?) dagar ”för tidigt” ! Gick till en annan barnmorka andra gången… en som inte tänkte högt för sig själv.
  Mitt budskap är således… Lyssna inte på allt som sägs! Det kan bli precis hur faan som helst<3

Comments are closed.

LOADING..