När ringer man polisen?

Ingen förstörd semester, trots allt.

 

Nu är vi hemma igen efter en intensiv vecka i en liten stuga på norra Öland. Intensiv, hur då? Intensiv därför att sex personer på liten yta många gånger är sex för många. Men vi har gjort många roliga utflykter, ätit ute och haft jätteroligt.

Det kunde dock ha varit lite mindre intensivt om vi sluppit bo vägg i vägg med paret från helvetet, i det här fallet Norge.

Ett norskt äldre par, ganska mycket äldre än de allra flesta.

Första natten i stugan vaknade jag klockan tre av att de bråkade och skrek och förde liv. Jag pratade med Joachim på morgonen men han hade inte hört något.

Senare samma dag satte de igång igen, och så där har det hållit på, dag som natt. Jag har aldrig i hela mitt liv hört människor bråka på det sättet. Så fruktansvärt obehagligt. De har skrikit, på riktigt vrålat, gråtit och ylat. Flera gånger hördes dunsar och slag i väggarna.

Jag tänkte redan första dagen att jag skulle gå och säga till i receptionen, men vad ska de göra? Och vad ska hända sedan? När vi bor en centimeter ifrån varandra och har angränsande altaner.

Så vi lät det vara lyckades sova igenom det. Jag är bara glad att det var Joachims och mitt rum som låg vägg i vägg med deras stuga.

När vi lämnade stugan i morse skrev jag en lapp.

”De vet nog att de behöver hjälp”, sa Joachim.

”Ja, men de kanske inte vet att de stör andra människor.”

Lappen satte jag på vindrutan och sedan körde vi hem. Hoppas att det inte slutar så illa som det skulle kunna göra.

P.S. Det är mycket möjligt att det är demens som ligger bakom, eller att det finns andra förklaringar. Men då kanske man inte klarar sig ensamma, då kanske man ska bo på ett hem. Man kanske inte ska sitta i en stuga på en familjecamping och skrika så att änglarna gråter.

 1. Det skulle inte stå våldtäkt, bara våld.

 2. Håller med flera av de tidigare kommentarerna. Ni borde ringt polisen! Misstänker man våldtäkt det ens förbannade skyldighet att ringa polisen. Det gjorde vi på grannar en gång. Som tur var blev ingen person skadad i den lägenheten men en person som hade djup ångest slog sönder möbler mot väggar och lite sådant. Så det var bra att de fick hjälp i sitt gräl ändå. Vi ringde också för deras skull, inte för att det störde men jag tycker absolut man kan ringa för att det stör med.

  Som sagt, misstänker man våld ska man ringa!

 3. Anna skriver:

  Så ni… skrev en lapp?? Hur i hela friden hjälpte det? Och inte blev ni mindre störda heller, vilket såklart var viktigast i sammanhanget.

 4. Helene skriver:

  Jag skulle ringt polisen direkt och låtit dom avgöra. Tänk om ambulansen kommit dit sen hur hade du mått Då? Jag har anmält grannar för deras egen skull och inte för att de stört.

 5. Marica skriver:

  Om man hör dunsar och folk skriker och kanske slåss bör man ringa polisen ja. Någon eller båda far illa och våld är olagligt.

Comments are closed.

LOADING..