Sluta, det är inte gott

Snälla söta sötpotatishysterin, klinga AV.

Kan alla restauranger sluta tro att de blir lite finare om de ersätter världens godaste uppfinning, pommes frites, med världens sämsta planta?

Den vidriga sötpotatisen.

Nej, det är inte en smaksak. Sötpotatis är orange geggamoja som inte smakar gott. Om du föredrar sötpotatis framför vanlig potatis så vill du säkert hellre ligga med Jonah Hill än med Ryan Gosling. Och varsågod och gör det då, för all del.

Nej, ni blir inte en trendig stockholmskrog för att era pommes frites är orange och smakar mögligt äppelmos från 2013.

På en resturang i Borgholm, som verkligen inte är särskilt fin, är man tvungen att be om vanliga pommes frites för att slippa bli utsatt. Då kan de ju även byta ut sina hamburgare mot kokt and, för det känns ju också lite nytt och oprövat.

Igår gjorde jag den här potatissalladen med vanliga härliga potatisar och det var ljuvligt. Jag la till mozzarella och potatiskrydda och på det sättet fick jag ner fem potatisar.

potsal

 

 1. Håller med dig till fullo! All sötpotatis är dessutom importerad. Har aldrig sett ekologisk sådan. Finns det?
  Älskar pommes frites. Mera pommes frites till folket!

 2. Hanna skriver:

  Detta är det mest stötande du skrivit!! sötpotatis är en gåva. Sötpotatispommes är hur man bäst förvaltar den gåvan. Argh! Blir så provocerad!

 3. skriver:

  ÄLSK PÅ FRITERAD SÖTPOTATIS <3

 4. Lisen skriver:

  Tova, hahaha M försvann. MUMS skulle det stå…😉

 5. Sofia skriver:

  Jag älskar friterad sötpotatis! Min man är från Peru så jag har ätit sötpotatis, bland annat, friterad i 18 års tid. I Sydamerika äts sötpotatis på massa olika vis. Alltså ingen trendgrej för mig.

Comments are closed.

LOADING..