I annonssamarbete med NATURAL CYCLES

Låta kroppen ta hand om sig- åt dig

Att bli gravid eller inte, det är frågan.

Det absolut säkraste sättet att undvika graviditet är att inte ha sex.

På andra plats kommer graviditet. Det är jättesvårt att bli gravid när man redan är gravid.

På tredje plats kommer Natural Cycles, helt enkelt eftersom det inte alltid handlar om procentsiffror. Att vara säker är inte bara att vara säker på att inte bli gravid. Det ingår också att vara säker på att man inte får i sig ämnen som inte stör kroppen. Och då är det så skönt att det finns ett sätt att få skydd med kroppens egna funktioner. Natural Cycles är sedan början av året ett cetrifierat preventivmedel

Att Natural Cycles dessutom kan användas i motsatt syfte, det vill säga försöka göra en bebis på helt rätt dag, är en fin bonus.

För mig är det inte aktuellt med med preventivmedel just nu, hela jag fungerar som ett livs levande p-piller för min omgivning, men när bebisen har kommit tänker jag inte förlita mig på helamningsmetoden.

Natural Cycles, en termometer och en app i mobilen. Det är allt. Du tar tempen på morgonen, gör det innan du sätter fötterna på golvet, och så in med siffrorna i appen. Appen hjälper dig att se din cykel och visar med röda dagar att det finns risk (eller chans) att bli gravid, och med gröna dagar att du kan roa dig bäst du vill.

”Mamma har köpt ett nytt mobilskal och touchpenna!”

Titta, min preventivbuske bär frukt.

Well good morning to you too.


Starta varje morgon med att göra rätt.

Och glöm inte att Natural Cycles inte skyddar mot könssjukdomar, så det får ni sköta på annat sätt.

 1. Saga: Hej! Det fungerar alldeles utmärkt med Natural Cycles även om man har en oregelbunden cykel. Appen ger inte ut gröna (ej fertila) dagar såvida den inte är säker på att du har haft ägglossning, eller inte kommer att ha ägglossning inom 6 dagar (överlevnadstid för spermier samt ägget). Om man har en oregelbunden cykel så kan man uppleva fler röda dagar, under vilka vi rekommenderar användning av kondom för att effektivt undvika en graviditet om man vill ha sex.

  Du har helt rätt i att ägglossning kan ske både senare och tidigare vid oregelbundenheter, och det tar algoritmen självklart med i beräkningarna – därav fler röda dagar fram tills bekräftad ägglossning.

  Hoppas jag redde ut din fundering!
  Bästa,
  Rebecca på Natural Cycles

 2. Sara: Hej! Våra kliniska studier är baserade på kvinnor som har använt sig av vår app i verkliga livet, alltså själva styrt över sin temperaturmätning, sex och skyddet som använts. Det har alltså inte varit kontrollerade studier där vi varje vecka har påmint dem att både mäta korrekt samt att använda skydd vid samlag, utan de har som sagt använt appen helt efter deras egna förmåga i deras vardagliga liv.

  Precis som med alla preventivmedel, är det tyvärr risk att man blir gravid. Därav är det är upp till var och en att hitta och använda ett preventivmedel som passar ens livsstil och kropp. Vid typisk användning* av NC är det 7 av 100 som blir gravida inom ett år, som är jämförbart till andra metoder som behöver daglig rutin precis som p-piller (9 av 100 med typisk användning). Anledningen till att Natural Cycles inte fungerar för vissa är primärt pga att man inte använder skydd på röda dagar tyvärr (vi informerar tydligt om dessa dagar i appen, och rekommenderar kondomer dessa dagar).

  *Ej detsamma som metodfel. Typisk användning är vad de allra flesta uppnår med en preventivmetod och ska inte förväxlas med de som använder metoden helt korrekt utifrån instruktioner. Natural Cycles metodfel är 0.5, vilket innebär att 0.5 av 100 blir gravida under ett år. För ex. p-piller så är denna siffra på 0.3.

  Hoppas jag redde ut din fundering!
  Bästa hälsningar,
  Rebecca på Natural Cycles

 3. skriver:

  @Binki: ” Färre oönskade graviditeter än p-piller, alltså?”. Inte alls.

 4. Sonja skriver:

  Stort tack till Emma Rosenberg, som inte bara reder ut risken för att bli oplanerat gravid med dessa varianter av säkra perioder utan också berättar just om det skydd mot gynekologisk cancer som p-piller innebär. Jag tror att många kanske lever kvar i en för länge sedan svunnen tid, då p-piller var rena hormonbomberna och allt annat än nyttiga. Så är det alltså inte längre. Tvärtom.

  Till Binki:

  Det är lite lustigt hur du kan sitta och vara spydig mot oss som på helt riktiga grunder avråder från bland annat NC. Du skriver att om man inte följer instruktionerna så är det ungefär som att klaga på en kondom som inte fungerar – därför att man aldrig trädde på den. Ditt eget resonemang, med dig själv som exempel, är ju inte särskilt intellektuellt snitsigt det heller. Som bekant gör en svala ingen sommar och statistisk signifikans får man inte genom att följa en människa. NC:s egen statistik bör man också vara lite misstänksam mot.

 5. Lisa skriver:

  Jag är faktiskt sugen på att testa att få mer hormoner i kroppen i form av en hormonspiral (har kopparspiral). Störtblöder vid mens, får mer huvudvärk och magont, så galet trött på skiten. Nu har jag fått mina två barn, kan man inte få slippa nu? Hatar mens helt enkelt och har hört att man får minimalt med mens med hormonspiral. Skulle tänka mig att NC är grymt bra om man vill ha en bebis, tyckte ägglossningstesten med glad gubbe var apdyra, men inte som preventivmetod tyvärr (och inte som mens-stopparmetod heller).

Comments are closed.

LOADING..