När kommer tåget?

Igår var det tredje barnets tur att gå luciatåg.

Tredje barnet, men man vänjer sig aldrig vid gulligheten.

Men får inte fotografera, det är rysligt synd. Jag har aldrig, och kommer aldrig, lägga upp bilder på barnens klasskamrater i skolsammanhang. Men att föräldrar inte får föreviga sina barns luciatåg för privat bruk? Vi måste införa rutiner för detta.

Jag såg på lucian i tåget igår, en nioåring så stolt med sin krona med levande ljus och allt. Men hon får aldrig se hur tåget såg ut, som hon alltså ledde.

När det är långtråkigt att vänta är det bra att ha en bebis att roa sig med.

Barnet till vänster i bild väntade och väntade och väntade. På tåget.

”Kommer luciatåget snart?”

”Kommer luciatåget snart?”

”Kommer luciatåget snart?”

”Kommer luciatåget snart?”

”Kommer luciatåget snart?”

”Kommer luciatåget snart?”

När tåget hade kommit in och var mitt uppe i sin femte sång vände han sitt nollställda ansikte mot sin mor, mig, och frågade:

”Är det luciatåget?”

Avd. Det där var ju inte alls ett tåg.

Min stjärngosse, min lilla stjärna.

 

 1. Isa skriver:

  De borde förklara varför det råder fotoförbud i skolan så blir nog alla besökande föräldrar mer förstående, även om det är tråkigt att inte få föreviga sina barns uppträdanden. I alltför många skolor finns det barn med skyddad identitet. Har sett helt makalösa exempel där föräldrar, trots förklaringar kring fotoförbud, tagit bilder och lagt upp i sociala medier vilket kan få fruktansvärda konsekvenser. Man får helt enkelt fota sina egna barn(och ev kompisar vas föräldrar sagt ok) och nöja sig med det.

 2. Matilda skriver:

  Mitt barn på snart 2,5 år gick sitt första luciatåg idag. Vi har peppat och förberett här hemma. ”På onsdag ska du gå luciatåg”, ”nej inte tåg, åka buss, grön buss”

  Besviken när det blev varken buss eller tåg….

 3. Pa skriver:

  Men det kan finnas en hotbild mm mot familjer /personal som lever skyddade

 4. Biggan skriver:

  Mä. Varför får ni inte ta bilder???? Hos oss ställer de upp efteråt för att man inte ska störa när de sjunger men ändå alla får sin bild avd alla barnen känner sig som stjärnor på röda mattan i Hollywood. De som inte vill vara med slipper. Och det har inte hänt än.

Comments are closed.

LOADING..