VI MÅSTE UT

Idag tog jullovet slut för alla utom två.

Sorgligt men också SÅ FRUKTANSVÄRT SKÖNT.

För detta dåliga samvete över att leva med fem vampyrbarn som brinner upp av utomhusluft och solsken.

Igår sparkade jag ut de två tonåringarna eftersom solen var framme i en timme.

”Ni ska ut i solen om det så är det sista jag gör”

”Varför”

”DÄRFÖR”

”SKRIK INTE ÅT MIG FÖR DÅ SKRIKER JAG TILLBAKA”

*Lägger om till väs*

”Ut, nu

För ett par dagar sedan fick vi med oss fyra av fem till länsmuseet. Mitt första förslag var simhallen, men då lät Joachim såhär:

”Inte det, snälla, jag går med på vad som helst, men inte det”

Jag har sagt det förut och jag lär säga det igen: Det fanns alltså en tid när jag trodde att jag skulle ha skötväskan fäst i de där hållarna.

Vilken idiot. 

Någon gång i mitt liv ska jag ha en moped. Och det ska inte vara någon himla vespa som tror att den är något. Det ska vara en sån här! Helt opretentiös ska den susa omkring. Men den får inte gå på bensin. Jag vill inte lukta som om jag är fjorton och har åkt bakom någon hångelkille genom skogen.

Tjugofem år senare är det bara den här hångelkillen som gäller. Jag älskar många saker med Joachim. En av dem är att om han får ett besökskort med klämma så sätter han det synligt på tröjan. Precis som man ska. Precis som det är tänkt.
Jag lägger ner det i skötväskan och glömmer att lämna tillbaka det.
Yin och Yang.

”Fick jag inget fika?”

”Nej, pengarna räckte inte. Vänj dig.”

 1. Håller med din man om badhuset… 😬

 2. Lisa skriver:

  Tack för ett underhållande inlägg <3 Undrar om du kan skriva ett inlägg om er barnvagn och vad du tycker om den? Den ser så snygg ut! Vilka funktioner tycker du om med just den? Kram Lisen

 3. Biggan skriver:

  Visst är det härligt att man kan älska någon så mycket efter fem barn och åtta bedrövelser och tusen år. Min man är idag pyttelite mindre älskad på grund av storköp av grisröv. Ingen vill ha grisröv efter jul. Det är därför den inget kostar. Jag har kokt dillkött och salta biten och gjort pajer och pizza o fan och hans faster och lika mycket till har jag kvar. Grannarna tågar in och ut efter små ljuvliga hemlagade specialiteter. Sa jag att jag inte äter kött själv? Om någon säger julskinka till mig en gång till så utvandrar jag till Sydpolen. För övrigt tycker jag också att mopeden är urtjusig men inte kan man hänga en husvagn bakom en sådan och då har man ju inte mycket nytta av den.

 4. Henrik skriver:

  Älskar honom för detta om badhus:

  ”Inte det, snälla, jag går med på vad som helst, men inte det”

Comments are closed.

LOADING..