Acne-gate

Ett raseri pågår i detta nu mot varumärket Acne gällande deras val av modeller.

Jag har nu gått igenom lejonparten (älskar ordet!) av sajtens lookbook-bilder och jag ser inte problemet.

Acne har alltid jobbat med androgyna kläder och androgyna modeller. Då väljer man givetvis modeller som är raka i kroppen och inte så, låt oss säga, tuttiga.

Vidare så behöver inte en modell se glad ut. En lookbook handlar bara om att visa upp kläderna, inte en livstil. Det är därför modellerna sällan äter ett äpple, tanken är inte att de ska se käcka ut.

Jag tycker tjejerna är fina. Dessutom till synes helt osminkade. Det vill säga androgynt.

Och när vi ändå pratar Acne så vill jag ha lejonparten av den här tröjan.

Nu: vidare in i amningsnatten!

 1. Marja skriver:

  Reagerade mer på att modellerna mer ser ut som extremt deprimerade 15-åringar, än något annat. På plussidan var att de inte ser så sminkade och fixade ut, inte heller ser de sexiga ut. Det är ju uppfriskande. Men som sagt, som vuxen kvinna säljer dessa modeller exakt ingenting till mig.

 2. Linda skriver:

  Om alla nu är överens om att det är ok att vara olika så vad är det för hemskt med att ett märke gör kläder för långa smala tjejer utan höfter. Har i hel min uppväxt antingen fått flagga byxorna på halv stång för att de ska sitta i midjan eller varit tvungen att ha knölig skärpmidja för att få dem lagom långa.
  Vi smala flaggstångar finns och behöver inte ha några ätstörningar för det, tyvärr är det oftast medellånga kvinnor med lite för många trivselkilon som har problem med andras utseende.

 3. Jag håller fullständigt med dig. Om alla klädkedjor måste ha individuella modeller för varje utseende så verkar kraven bli alltför orimliga. Vart är då modellerna som är småväxta, långa, eller som sitter i rullstol. Kampen börjar gå för långt och det på bekostnad av märken som t e x Acne, skall dom få bära hundhuvudet för detta.
  Jag kan bara tala för mig själv. Jag vill gärna se kläderna på en modell så som den som skapat dom har tänkt att de skall sitta, och om det sen är en supersnygg ung modell, alltså totalt motsatsen till mig själv så struntar väl jag i det.
  //Berith

 4. Lotta skriver:

  Tycker de ska vara ännu magrare….alldeles för tjocka!! Inte bra för våra ungdomar att se så tjocka modeller, de kanske tar efter och börjar lägga på sig usch!!!

  Androgyna

 5. Anna skriver:

  Jag trodde acnes målgrupp var tonåringar och anorektiska vuxna, har alltid tänkt att modellerna matchar målgruppen.

Comments are closed.

LOADING..