Juloutfit!

Hans moster beställde en onesie med julprint. Hon tyckte att den var så ljuvlig. När hon fick hem den visade det sig att den var gjord av.

Fleece.

Det gjorde onesien ”något mindre ljuvlig på ljuvlighetsskalan”.

Men! Om man trycker ner en ljuvlig unge i den och sedan tar en stor ljuvlig unge att hålla fram ungen.

Då är den fortfarande gjord av fleece.

 

  1. Är fleece farligt nu också? Och hur är det med ylle, det kommer ju från stackars (?) djur? Jag är nog en illa bevandrad miljömupp:-)

  2. Sparkdräkt är det så klart! Jag har slutat köpa fleece och de två tröjor jag har tvättas så sällan som möjligt. Vädrar dem ofta däremot. Men ska nog också byta till ullfrotte och kanske en go, mjuk ulltröja!

  3. Det där är väl ändå en sparkdräkt? Eller hette det bara så för 100 år sedan? Synd med materialet, försöker själv byta ut all fleece mot ullfrotté här hemma, sakta men säkert…

  4. Haha. Bäbiskläder har verkligen inga svenska namn. Det du kallade onsie kallade jag overall och i affären stod det att det var en pyjamas.

  5. Jag undrade också vad som var fel med fleece. Sen googlade jag och såg att när man tvättar det så fäller det ut plastpartiklar i vattnet som inte tas upp av reningsverken. Så det hamnar i åar och tillslut i havet. Microplast ni vet. Men vem äger inte fleeceplagg? Hela vår familj i allafall. Men nu vet man. Söta är de ändå både stor och liten i Wollinska familjen.

  6. Vad är onesie var min första tanke?! Kan man inte använda vanliga svenska ord…………Men ljuvlig är han i den!

Comments are closed.

LOADING..