Vackra damer, söt bebis och kroppsbalans

På fredagen gick jag på stan med Jasmina och uträttade 1037 stycken småärenden. Småärenden, idiotens syssla. Ge mig sjuhundra toalettskrubbningar, att skrubba min toalett är terapi och jag ger inte bort den sysslan för alla pengar i världen. Men att urätta ärenden, på olika platser i stan, det är det tradigaste jag vet. En del människor har ångest över att vi sover bort en tredjedel av livet, andra av att lägga dyrbar tid på att köa till jobbet. Min ångest ligger i ”lämna tillbaka boken på biblioteket, byta ett barns födelsedagspresent, lämna in trasigt halsband, köpa schampot som bara finns hos frisören i stan”

Det är alldeles för mycket politik i kommande mening, och jag orkar inte idag, men allvarligt talat:

Hur kan folk köpa städhjälp när det är allt annat som tar tid?

Lekte fancy med min kappa. Det funkade.

Vi åt lunch på Fyra kök. Bästa stället i Kalmar om man vill titta på folk som går förbi på Kaggensgatan. Och det vill man.

Vid bordet bakom oss satt en ensam man i sextioårsåldern. Efter en stund kom en annan ensam sextioårig man fram och frågade om han kunde sätta sig vid bordet så att han kunde vara nära fönstret.

”Så att man kan titta på vackra damer”, sa han till den andre mannen.

”Fast då räcker det ju med att du vänder dig om, för här sitter vi”, sa jag.

”Jamen, det är ju därför jag vill sitta här!” sa han då.

Sedan blev han lite förlägen och sa, lite tystare, att man måste få ”skoja lite i här i världen”.

Det är klart att man får. Det är klart att man måste få skoja om att titta på vackra damer.

Allt är inte förbjudet.

Men tänk om han hade sagt ”Nej, tack jag tittar hellre rakt ut genom fönstret”

Då hade anekdoten inte varit lika trivsam.

På eftermiddagen tränade jag Body balance tillsammans med Jasmina.

Tydligen hade jag gett bort mina träningskläder till ena dottern, som i sin tur gjort hål på knät samt ”sytt om” byxorna i midjan, så jag lånade Joachims cykel och trampade bort till HM och gjorde en RAFS-RAFS-räd.

Efter passet stannade Jasmina kvar och tränade Power medan jag åkte hem och ammade.

Ni undrade om Jasmina verkligen tränar tre till fem pass per dag. Ja, det gör hon.

 

 

 1. Anna skriver:

  Fast kan man i timmar hänga på FB/insta…titta på serier…titta på andra som utövar sport…mm så kan man väl träna varje dag..? Varje människas val vad man gör med sin tid tänker jag, topp om hon mår bra av det.
  Och BodyBalance! Älsk på det! Styrka och smidighet i ett paket. Värdig träning, bra jobbat! 👍💪

 2. Annika skriver:

  3-5 pass per dag? Så säger folk till mig att man måste ha vilodagar och inte träna varje dag. Jag brukar ta en halv vilodag i veckan, en bra träningsvecka alltså. Då kan jag då lugnt fortsätta med det.

 3. Hon tränar alltså mer på en dag än jag gör sammanlagt under ett decennium. Well Done & hatten av får man säga!

 4. Biggan skriver:

  Tjena… Å jag som tycker att jag är duktig som går en till två timmar om dan 😮. Gångstavar är det löjligaste och skönaste som finns att använda. Men så är det. Man rör på sig så mycket man orkar/hinner/vill. För övrigt har jag också gjort tusen ärenden idag och det är så jädrans tråkigt. Sen skickade jag maken att handla maten. Det pallar jag bara inte. Hälften av nöjet med att ha en gubbe är att slippa handla mat. Alltså detta väljande idag.. Jag blir galen. Hundra sorter av allt och när man har hittar något man gillar.. Då slutar de med den sorten eller märket. Sen det här med sopsortering. När vi ändå är inne på dödstråkiga saker. Man sköljer ur förpackningar och sorterar och bär skiten i det oändliga.. Sen läser man att 75 % bränns i allafall.. Sen importerar de sopor från andra län för att det inte räcker till att värma halva stan som har anslutit sig till sopförbränningsanläggningen. Hur jädrans miljövänligt blir det i långa loppet? Hur man än vänder sig så har man röva bak.

 5. Qajsa skriver:

  Vi köper städ varannan vecka för att det tvingar oss att röja undan och ta itu med alla högar med någon sorts regelbundenhet. Fast jag antar att både högar och ärenden är färre när en bara har ett barn. Jag skulle gärna ha fem barn, men jag kan liksom inte. Så det är både avundsjukigt och jättemysigt att läsa om Gosse.

Comments are closed.

LOADING..