Fem dagar av perfektion (nåja)

Nu är vi ensamma, nu har de åkt tillbaka till Stockholm. It’s a wrap.

I fem dagar har vi filmat. I vårt hem.

Kan ni tänka er något mer skräckinjagande?

Nej, det kan ni inte.

Och jag har varit så förberedd. Städmässigt alltså.

Varje kväll när jag har gått och lagt mig så har hemmet varit fulländat. Inte rent, jag kommer inte ha ett rent hem förrän jag är femtio år. Men undanplockat. Inget plotter, inget stök. Iordning i köket, hallen, köksbordet, vardagsrummet. Fint.

Varje kväll har jag duschat och tvättat håret så att jag inte behöver göra det på morgonen. Varje kväll har jag lagt fram min outfit ner till underkläderna.

Något slog mig efter första inspelningsdagen:

Tänk om det finns människor som har det såhär. På riktigt. Hela tiden. Utan incitamentet ”filmteam från Stockholm kommer hem och dokumenterar din skamliga boyta”.

Tänk om detta är normalt för andra? Det kanske är så här folk gör och vi gör fel? 

Det kanske inte är normalt att leva ett liv med ett köksbord som ser ut som Hela Sverige bakar trots att det bara suttit några barn och petat i en skål med flingor.

Jag minns att jag tänkte, innan filmfolket kom i förra veckan:

Nu blir de allt imponerade, att vi har ett så städat hem, att vi har sådan ordning och reda!

Men de kanske bara tyckte att det var ett vanligt radhus, vanligt iordning. Kanske till och med lite ostädat om man lägger sig på golvet och lyser med ficklampan på sin Iphone när man letar efter ett fodral. FÖR DET GJORDE DE.

Den här personen har levererat som en liten bebis-gud. Bara joller och kärleksfulla blickar.

Att bli myggad med sin lilla mygga, det är livet det.

Men vem har lagt en filt på bordet? NU SER DET JU STÖKIGT UT.

Fan.

Det kommer kännas så tomt imorgon. Inga rolighetspersoner för Gosse att titta på. Bara samma mamma, samma tuttar, inget kul.

 1. SunnyG skriver:

  Ska bli spännande att få veta vad det är som har filmats :-)
  Jag är uppenbarligen trött denna vecka för det tog mig tre genomläsningar innan jag förstod att det skulle läsas ”bo-yta”. Jag gick och tänkte att ”din skamliga bojta” var något dialektalt. Inbillade mig att boyta kanske var ett annat ord för hydda, skjul eller koja. xD Nu går jag hem..

 2. Linnéa skriver:

  Preciiis dom här tankarna har jag på lördagarna (typ varje vecka) när vi ska ha gäster och jag har fräst åt hela familjen halva dagen istället för att umgås med dom. Går sen och ser ut över det välstädade hemmet och undrar varför inte vi kan va såna som har det såhär jämt??!

 3. Sarah skriver:

  Jag som inte ens tittar på tv i vanliga fall tänker sitta KLISTRAD vid detta vad-det-nu-blir-för-roligt-av-det-hela :)

 4. Pa skriver:

  Kanske familj en annorlunda.. ❤😊

 5. Li skriver:

  Vilket härligt leende gossen har. Spännande med filmningen!

Comments are closed.

LOADING..