Nicholas gör en Jack-O-Lantern…

Hej och vad är en Jack-O-Lantern undrar ni?? Det är en urholkad pumpa som man sätter ett ljus i :) Tänkte visa er Nicholas och hans kompis Cade de olika stegen för en scary pumpa.

Först några svar på era kommentarer…..Pauline haha kul med din kompis Kim at the groomers. Hon är ju jättegullig :) Catarina som har snö i Dalarna lyxigt om man är varmt och skönt klädd. Då är det lycka att få hoppa omkring i snön :) Nettan jag fick ditt kort idag, tack girlfriend :) Javisst jag glömde bort gäster med gester, börjar det visas nu??? Jag var superfjantig och larvade mej till tusen. Ohhh neeej!!! Pinsamt oj oj oj!!!! Bullar och business är dotter till en stolt pappa kan jag tänka mej. Skönt att höra att din pappa klarade sej bra ur gallstenattacken för den ska göra riktigt ont har jag hört.  Jag tycker det är koolt att du är polis :)

Pumpa så som vi minns dom. Oranga och lite vaxiga till ytan :)

          

Man gör antingen sitt eget design eller så följer man en redan klar utlinjering. Först holkar man ur toppen som man sedan använder som ett lock.

          

Här har dom skrapat ut alla pumpkinseeds som man senare kan rosta i ugnen med lite salt Mmmmm. Cade målar nu ett ansikte på hans pumpa.

Börjar likna något….

          

Taaa Daaa klara vad tycks?? Nu ska vi sätta ett ljus och se hur det ser ut.

Not bad helt ok tycker jag :) Vill också passa på att säga att Halloween night är imorgon 31 Oktober och vi firar Thanksgiving den 24 November berättar mer om det när det börjar närma sej. I allafall imorgon så går alla barn ja de flesta Trick-or-Treating. Hur gulligt som helst och jag kommer att ta kort på dom som kommer och ringer på vår dörr. Spännande. Kram och godnatt ni alla är fantastiska och jag hoppas att vi syns snart i Sverige. Maria

 1. De goaste med Hallowen är PUMPORNA! Den tiden är de mogna och du kan göra pumpasoppa på en… pumpa! Plus fröna som äts med nöje! Jag hade ett par barn på min dörr. De fick lite choklad… Annars har det mest varit storm i TV pga av Sandy
  … Sandy hette min Fars sista bil. En beige Ford. Den bästa bilen enligt min tokbiliga pappa… Varje vår ny bil. Varje år en viss lördag lunch iväg till Ostermans Marmorhallar… Där är numera stor utställningslokal på Östermalm… Roliga och sorgliga minnen samlas… Jag vill ha sOl ! Sweden är ibland ett ganska tråkigt land pga jäntelagen… Och inta bara p g a kylan & mörkret… ha det bäst. Må rätte Man vinna vid Election Day, tisdag natt! Jag hoppas på O´Bama. han är medmänsklig, varm och klok! Har både hjärta & hjärna på rätt plats. Dvs för ALLAS BÄSTA!
  Puss Bella. Alma, Viska & Lilla Token woffsar till dig & Lillflickan Bella….

 2. Åhhhhh vad fina dom blev, jag o mina två små pojkar har oxå såklart gjort en pump lykta, en stor en som lyser inbjudande utanför dörren:) Måste säga att jag tycker du är en fantastisk människa och fruktansvärt lik min fars fru i sättet, mycket varm o fin person. Tycker om att kolla in på din blogg o se hur ni har det, att bo i LA har varit en dröm för mig o min familj länge men än har det inte blivit av, vi får se vad livet har att erbjuda:) Önskar dig o din familj lycka o hoppas verkligen att vi får se dig mer i TV rutan, dock ej med Gunilla, verkligen en läskig figur:) Hoppas allt går bra i valet där borta, nyheterna här är fullproppade med detta ämne….. Kram

 3. Fina pumpor! Börjar själv ångra att det inte blev något ljuslyktande i år. Ifjol satte maken på ”hatten” på pumpan och givetvis började det lukta bränt efter ett tag. Karlar! Så intelligent man, men lite osmart ibland. Polis är jag bara dagar då min pappa eller någon annan i min närhet behöver någon som styr upp. Nu senast här uppe i Norrland, under sonens och mitt höstlov, har jag snarare agerat dietist. Gallstensanfall är inte att leka med och nu är det morotspuré och annat som jag serverar. Dagen efter detta anfall var vi tillbaka för att ta leverprover och jag hann då läsa klart artikeln i ”Tara”. Där beskrivs den Montazamiska levnadskonsten i ett tiostegsprogram. Jag tror mycket på det du säger om just vikten av att vara trygg i sig själv. De som klankar ned på andra är ofta de som inte har bottnat i sig själv, som det heter. Du skriver vidare att vara förälder är, för dig, världens viktigaste uppgift. Där instämmer jag till fullo. Jag tycker mycket om mitt arbete, men älskar… det gör jag min familj. Den sista punkt från artikeln jag vill lyfta idag är ditt win-win-liv som går ut på att det är saligare att giva än att taga. Vänlighet kostar inget och det är en lärdom väl värd att lyfta fram. Härligt att du är stolt över dina barn förresten; det om något är väl snudd på en föräldraplikt. Allt gott!

 4. Vad fina pumpor. Vart är de köpta? Är de köpta på zazzle.se? Jag har ett par skor som ser ut som dina vackra pumpor. Hur mycket kostade pumporna? Kom gärna och besök mig någon gång. Från din vän Hannah.

 5. Hej Maria Vad har haent med bloggen?
  Har du anstaellt en spoekskrivare?…den skrivs inte pa samma saett som tidigare..bizzart!…Helt klart att det inte aer du sjaelv som skriver…det har ju flera redan
  uppmaerksammat..sa kan du ge en foerklaring eller
  struntar du hoegaktningsfullt i det som du har foer vana att goera?
  Louise N

 6. Hej Maria!
  Vi studerar PIB (Programmet för Inrednings och Butikskommunikation) på Linnéuniversitetet i Växjö. Vi läser just nu marknadsföring och skall göra ett Projektarbete där vi skall välja ett företag/varumärke och fördjupa oss kring. Vi ska lägga fram ett/flera förslag på hur företaget bla. kan få merförsäljning. Vi ska helt enkelt lägga upp en Marknadsplan.
  Det hade varit superkul att få göra ett arbete kring dina väskor och hur man kan marknadsföra dem ännu bättre för att skapa merförsäljning.
  Detta är ett arbete får vår egen utbildningsskull vilket kommer resultera att vi bara kommer redovisa detta för klassen.
  Vi gillar din personlighet och din design och det hade varit jätteroligt om vi fick möjlighet att få din personliga åsikt kring företaget.

  Kram från
  Malin Karlsson, Emma Kléen, Johanna Fors och Nelly Persson

 7. Hehe tror nog det är Maria som skriver,men med en viss eftertänksamhet.Tror Maria går på i sina ullstrumpor och försöker bygga luftslott.Tror nog att allt bara ska glömmas.I vart fall uppfattar jag det än mer arrogant att inte förklara sig om sista SHF.
  Och du Maria i USA är det väldigt vanligt att man pratar om vem man röstar på.Amerikanarna är väldigt öppna med detta. Är bara vi i Sverige som är så inskränkta och inte vågar stå för vår sak…………..

  Till er som påstår att det va någonslags mobbing mot Maria för att man krävde en förklaring….. då kan ni inte skilja på meningskijaktigheter och mobbing.
  Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är M en offentlig person och därav kommer ett visst ansvar,främst till underåriga som är väldigt påverkade av hela mediasamhället och inspireras av sina idoler.
  Isabell är ju än värre .Hon godkänner ju inte kommentarerna.Riktigt fegt.Det får Maria en stor eloge för

  Hoppas J.S tar upp frågan på Fredag.

 8. Tack Anna-Lena för tipset, men det var den mörkbruna jag var ute efter.. Säljs dom inte längre? De vanliga drawstring väskorna finns överallt..
  /Jessica

 9. **HallojBästaMaria**
  Så fin pumpan blev,kul att se hur ni gör=)Här är lite Halloween pyntat i affärer..Och idag var jag in till stan för att hjälpa min kompis mamma till röntgen,och såg lite spöken här och där=)Buu buu=)
  Och såg dig på framsidan på nya Amelia=)

  Ha en fin kväll..Hälsa familjen och vovvarna Stor Kram Anna Nykvist=)

 10. Hej på er!!!
  Har ni verkligen inte märkt det förän nu???? att det är en annan person som skriver i bloggen. Helt annorlunda nu!!! Tänk vad människan kan bli lurad????

 11. Kvällis Fina Maria

  Ameliatidning
  Kom precis från affären och såg dej på framsidan av nya tidningen Amelia ….Så snygg du är …..wow….Jag gillade klänningen ljus beige/vit med pärlor…Jätte fin…(Jag tror det var en klänning )

  Kramisar Nettan ( Logan )

 12. Hej Maria !
  Vilka fina pumpor dom gjorde!
  Kan inte du tillverka en egen parfym i din collection, skulle vara riktigt roligt tycker jag!
  Hoppas vi ses när du och Mindy kommer till Sverige, längtar verkligen ! Kram Ruut :)

 13. Hej!
  Jag måste få fråga om det verkligen är du, Maria, som fortfarande skriver här på bloggen?
  Jag tycker inte riktigt sättet att skriva på är detsamma som förrut, så jag funderar på om du också kanske har skaffat en assistent som sköter bloggen?
  Tacksam för ett ärligt svar.
  Kram Maja

 14. Nu när du och Mindy ska komma till Sverige, ska ni komma till Västerås? Hahahaha.. :D

 15. Mia, blev lite fel, menar naturligtvis (som du kanske förstår) Alla helgons dag då vi hedrar våra nära och kära som inte längre är med oss. Denna dag infaller också ibland den 31 oktober och i min värld vill jag inte mixa denna dag med Halloween.

 16. hej Maria! Jag har något jag skulle vilja prata med dig om ,om du skulle kunna skriva till min mail så snabbt du ser detta vore du en pärla! kram från kalla sverige

 17. Elsa: Alla hjärtans dag är något som kommer genom Amerikansk kulturell påverkan och började firas i Sverige på 1960-talet. Den dagen infaller i februari så jag vet inte varför du hoppar på Maria ;-)
  – – –
  Tycker att alla får göra som de vill, så länge det inte skadar någon annan, men sånt här påhopp gillar jag bara inte och måste kommentera.
  – – –
  Även om jag själv inte firar med någon större baluns eller fixar med pumpor så är det ju kul om andra vill, alla har sin smak med allt i livet. Tycker det ser trevligt ut med pumpor med ljus i även om jag inte gör några själv.

  Duktiga grabbar och bra med en mall att jobba efter (skulle definitivt jag behöva om jag skulle prova på någon gång, man vet aldrig och man ska ju aldrig säga aldrig om något eller hur!!)

  Hoppas ni får en härlig Thanksgiving helg!

 18. När det gäller presidentvalet så kanske du får börja med att lära att stava presidentens namn rätt.

 19. Tänk hur en blogg kan förändras när det kommit påhopp från en massa svenskar som såg det sista avsnittet av SHF, kallar jag desperation och falskhet.
  Jag tycker ni i USA ska fira er tradition med Halloween men det hör inte hemma i Sverige då det ligger inpå vår helg Alla hjärtans dag (som ibland infaller på samma datum).

 20. Hej Maria, Vad fina pumpor, det här är ganska onödig fakta för dig men jag tyckte det var lite kul.
  Jag är svensk och mina föräldrar är från Iran, Jag kan båda språken flytande och fyller år den 26 februari, som din dotter Emma, Onödig fakta men jag tyckte dt var lite kul

 21. Hej Maria!
  Ett bra tips kommer här, när jag skär ut pumpor så brukar jag skära av botten istället, så ställer jag pumpan över ljuset. Locket brukar liksom torka och skrumpna lite och då blir det mindre och sitter inte på så bra.
  Men skär man av botten håller sig pumpan fin längra.
  Jag brukar dessutom använda mig av så kallat gravljus, dels så brinner det längre och så dels blåser det inte ut så lätt.

  Vad fina pojkarnas pumpor blev, vad duktiga dom är!

  Men vad skoj Maria, ska du vara med i Gäster med gester! Det hade jag helt missat. Är det varje avsnitt eller är det bara det på lördag?

  Massor med kramar från mig!

 22. Heeej Maria!
  Vad fina pumporna blev, nu blev man själv sugen på att göra en ;)
  Jag har en fråga till dig som du säkert har fått en miljons gånger men undrar ifall du kan svara på den igen ja undrar nämligen hur du lockar ditt hår och vilken locktång/plattång du använder?? Snälla svara på denna kommentar du vore hur snällt som helst och ifall du vill och orkar får du gärna göra en kort video. Älskar din blogg och dina döttrars blogg följer dem dagligen och går in och kollar flera gånger per dag!! Xoxo från Jenny en läsare i Linköping :) ;)

 23. Dom blev väldigt fina! Jag har tänkt flera gånger att jag ska ge mig på att göra en sådan häftig men jag har aldrig gjort det. Kanske dags att testa nu. Hoppas att ni får en rolig och lite skrämmande Halloween!

 24. Halloj Maria!

  Vad fina pojkarnas pumpor blev…..nu ska jag sätta fart med min pumpa som ska tändas till kvällen :)

  Just nu sitter jag och tar en kopp kaffe och väntar på att min lilla vovve Bamse ska vakna till liv…..han är så morgontrött…..hur är det med dina söta vovvar är dom trötta eller pigga på morgonen?

  Ha en underbar dag Maria
  Kram Mia(Marie)

 25. Det är nåt visst med Halloween, trots att vi svenskar inte firar som ni gör ;) lite mörkt och murrigt men ändå mysigt med levande ljus och så..
  Jag har ett tips till Jessica okt 31, 2012 som skrev och undrade var du kunde hitta Teenage drawstingbag och om det är en beige väska du letar efter så finns den att köpa på Amelia shoppen. till ett jätte bra pris :)
  ha det så bra och stor Kram
  kladerhudvardochinredning.wordpress.com

 26. Tycker det är tråkigt att så många svenskar är så negativt inställda till Halloween.. I vår familj brukar vi fira med pumpor, pumpapaj och såklart de rostade pumpafröna..
  Har försökt hitta en av dina väskor Maria, är så kär i Teenage drawstringbag, men hittar den inte nånstans. Har du något tips på var jag kan hitta den?
  Kram Jessica

 27. Hej Fina Maria

  Wow vad fint Nicho och Cade gör pumporna….Mycke Nice!!! Hälsa att dom är super duktiga

  ***** Varsegod Maria, kul att de kom fram *****

  Jajamänsan de var i tv-tidningen ja läste att ” Gäster med gester ” börjar på lördag….Du är säkert helt underbar….det stod något om tassels..hihi

  Ha en fin dag
  Kramisar Nettan ( Logan )

 28. Vilka fina pumpor de gjorde! Jättefina! Är så läckert med de oranga pumporna varesig man skär ut dom eller inte.
  Våran stora vi skulle skära ut hade ruttnat innifrån upptäckte jag, det var visserligen en liten liten skada på utsidan och det räckte uppenbarligen:-) Så bara till att fixa ny. Vi ska fira lite ikväll men i helgen kommer de utflugna barnen hem och vi ska äta lammstek.
  Ha en bra dag!
  Helena

 29. Fina pumpor dom fick till.

  Här firas Halloween lite så där svenskt försiktigt. Äldsta dottern ska på Halloween fest på fritids och sen fortsätter vi lite här hemma efter som sonen också ville klä ut sig och ha fest. Till helgen är det min och makens tur att festa till det, och årets tema var Hawaii för att vi haft en så dålig sommar. Ska bli jättekul!

Comments are closed.

LOADING..