Nicholas gör en Jack-O-Lantern…

Hej och vad är en Jack-O-Lantern undrar ni?? Det är en urholkad pumpa som man sätter ett ljus i :) Tänkte visa er Nicholas och hans kompis Cade de olika stegen för en scary pumpa.

Först några svar på era kommentarer…..Pauline haha kul med din kompis Kim at the groomers. Hon är ju jättegullig :) Catarina som har snö i Dalarna lyxigt om man är varmt och skönt klädd. Då är det lycka att få hoppa omkring i snön :) Nettan jag fick ditt kort idag, tack girlfriend :) Javisst jag glömde bort gäster med gester, börjar det visas nu??? Jag var superfjantig och larvade mej till tusen. Ohhh neeej!!! Pinsamt oj oj oj!!!! Bullar och business är dotter till en stolt pappa kan jag tänka mej. Skönt att höra att din pappa klarade sej bra ur gallstenattacken för den ska göra riktigt ont har jag hört.  Jag tycker det är koolt att du är polis :)

Pumpa så som vi minns dom. Oranga och lite vaxiga till ytan :)

          

Man gör antingen sitt eget design eller så följer man en redan klar utlinjering. Först holkar man ur toppen som man sedan använder som ett lock.

          

Här har dom skrapat ut alla pumpkinseeds som man senare kan rosta i ugnen med lite salt Mmmmm. Cade målar nu ett ansikte på hans pumpa.

Börjar likna något….

          

Taaa Daaa klara vad tycks?? Nu ska vi sätta ett ljus och se hur det ser ut.

Not bad helt ok tycker jag :) Vill också passa på att säga att Halloween night är imorgon 31 Oktober och vi firar Thanksgiving den 24 November berättar mer om det när det börjar närma sej. I allafall imorgon så går alla barn ja de flesta Trick-or-Treating. Hur gulligt som helst och jag kommer att ta kort på dom som kommer och ringer på vår dörr. Spännande. Kram och godnatt ni alla är fantastiska och jag hoppas att vi syns snart i Sverige. Maria

 1. pim v skriver:

  De goaste med Hallowen är PUMPORNA! Den tiden är de mogna och du kan göra pumpasoppa på en… pumpa! Plus fröna som äts med nöje! Jag hade ett par barn på min dörr. De fick lite choklad… Annars har det mest varit storm i TV pga av Sandy
  … Sandy hette min Fars sista bil. En beige Ford. Den bästa bilen enligt min tokbiliga pappa… Varje vår ny bil. Varje år en viss lördag lunch iväg till Ostermans Marmorhallar… Där är numera stor utställningslokal på Östermalm… Roliga och sorgliga minnen samlas… Jag vill ha sOl ! Sweden är ibland ett ganska tråkigt land pga jäntelagen… Och inta bara p g a kylan & mörkret… ha det bäst. Må rätte Man vinna vid Election Day, tisdag natt! Jag hoppas på O´Bama. han är medmänsklig, varm och klok! Har både hjärta & hjärna på rätt plats. Dvs för ALLAS BÄSTA!
  Puss Bella. Alma, Viska & Lilla Token woffsar till dig & Lillflickan Bella….

 2. Petra S skriver:

  Åhhhhh vad fina dom blev, jag o mina två små pojkar har oxå såklart gjort en pump lykta, en stor en som lyser inbjudande utanför dörren:) Måste säga att jag tycker du är en fantastisk människa och fruktansvärt lik min fars fru i sättet, mycket varm o fin person. Tycker om att kolla in på din blogg o se hur ni har det, att bo i LA har varit en dröm för mig o min familj länge men än har det inte blivit av, vi får se vad livet har att erbjuda:) Önskar dig o din familj lycka o hoppas verkligen att vi får se dig mer i TV rutan, dock ej med Gunilla, verkligen en läskig figur:) Hoppas allt går bra i valet där borta, nyheterna här är fullproppade med detta ämne….. Kram

 3. Fina pumpor! Börjar själv ångra att det inte blev något ljuslyktande i år. Ifjol satte maken på ”hatten” på pumpan och givetvis började det lukta bränt efter ett tag. Karlar! Så intelligent man, men lite osmart ibland. Polis är jag bara dagar då min pappa eller någon annan i min närhet behöver någon som styr upp. Nu senast här uppe i Norrland, under sonens och mitt höstlov, har jag snarare agerat dietist. Gallstensanfall är inte att leka med och nu är det morotspuré och annat som jag serverar. Dagen efter detta anfall var vi tillbaka för att ta leverprover och jag hann då läsa klart artikeln i ”Tara”. Där beskrivs den Montazamiska levnadskonsten i ett tiostegsprogram. Jag tror mycket på det du säger om just vikten av att vara trygg i sig själv. De som klankar ned på andra är ofta de som inte har bottnat i sig själv, som det heter. Du skriver vidare att vara förälder är, för dig, världens viktigaste uppgift. Där instämmer jag till fullo. Jag tycker mycket om mitt arbete, men älskar… det gör jag min familj. Den sista punkt från artikeln jag vill lyfta idag är ditt win-win-liv som går ut på att det är saligare att giva än att taga. Vänlighet kostar inget och det är en lärdom väl värd att lyfta fram. Härligt att du är stolt över dina barn förresten; det om något är väl snudd på en föräldraplikt. Allt gott!

 4. Hannah skriver:

  Vad fina pumpor. Vart är de köpta? Är de köpta på zazzle.se? Jag har ett par skor som ser ut som dina vackra pumpor. Hur mycket kostade pumporna? Kom gärna och besök mig någon gång. Från din vän Hannah.

 5. Hej Maria Vad har haent med bloggen?
  Har du anstaellt en spoekskrivare?…den skrivs inte pa samma saett som tidigare..bizzart!…Helt klart att det inte aer du sjaelv som skriver…det har ju flera redan
  uppmaerksammat..sa kan du ge en foerklaring eller
  struntar du hoegaktningsfullt i det som du har foer vana att goera?
  Louise N

Comments are closed.

LOADING..